Construcţie
Este posibil că pornirea lui Sansa Clip să vă smulgă un “uau!”, verbalizat sau nu. Acţionarea butonului culisant lateral are ca efect iluminarea perimetrului pad-ului de control, a butoanelor de pe el şi vizualizarea unei animaţii pe ecran. Personal sunt de părere că acestea vor arăta cel mai spectaculos pe un player de culoare neagră, dar gusturile nu se discută. În funcţie de preferinţe se pot alege încă alte 4 culori: roşu, roz, albastru şi argintiu, dar numai pentru versiunea de 2 GB. Acelaşi buton culisant poate fi folosit pentru blocarea butoanelor. Trebuie menţionat că pornirea sau oprirea playerului cu o singură mână necesită puţină practică pentru a se evita apăsarea altor butoane.
O primă problemă de construcţie poate apărea la scurt timp după pornirea playerului. Am decis să folosesc iniţial căştile personale Sennheiser CX 300 care dispun de un jack standard în formă de L. Când am încercat să apăs pe extremitatea butonului lateral responsabilă pentru mărirea volumului, am constatat că sunt puţin împiedicat de mufa căştilor. Nu m-am mirat să descopăr că perechea de căşti din pachet are o mufă de dimensiuni mai mici, comparabile cu cele ale mufei căştilor oferite de Apple împreună cu playerele iPod. Problema nu este însă serioasă şi poate fi trecută uşor cu vederea.
Clipsul detaşabil poate fi util, dar şi problematic în acelaşi timp. Permite fixarea chiar şi pe haine groase, însă este destul de uşor detaşabil. În lipsa lui, playerul este cu aproximativ 3 mm mai subţire. Butoanele frontale precise şi nu li se poate imputa nimic. Asemănarea cu pad-ul de control al iPod-urilor ne face să ne fi dorit ca şi acesta să fie sensibil la atingere. O astfel de facilitate ar fi mărit însă mult prea mult preţul şi ar fi fost în discrepanţă puternică cu restul funcţiilor şi dotărilor.
Ecranul de care dispune SanDisk Sansa Clip nu este nici pe departe o noutate. Este vorba despre un display OLED în două culori, apărut cu câţiva ani în urmă şi folosit o seamă de producători, printre cei de seamă numărându-se şi TrekStor. Afişajul OLED bicolor se poate plasa între un afişaj LCD monocrom şi unul color, avantajele sale majore fiind curentul redus consumat şi vizibilitatea în orice condiţii de iluminare. Cel folosit în cazul de faţă dispune în total de 4 lini de text, suficiente pentru funcţiile oferite de player.