Gadget șocant, la propriu: un costum te electrocutează pentru a simți durerea din jocuri!

Gadget șocant, la propriu: un costum te electrocutează pentru a simți durerea din jocuri!

De ce ar crea cineva un costum care electrocutează? Pentru a putea experimenta pe viu durerea din jocuri. Cât de interesați sunt gamerii de acest gadget?

Un produs inovator al companiei spaniole OWO le permite utilizatorilor să experimenteze aceleași senzații fizice pe care le simte personajul lor din jocuri. De exemplu, fanii Fortnite pot experimenta senzația de a conduce rapid prin Nitrodome, iar jucătorii de Tekken pot simți impactul de a fi doborâți de Jin Kazama.

Acest produs, numit OWO Haptic Suit, se vinde la prețul de 499 de euro și îi permite purtătorului să „simtă fizic tot ceea ce se întâmplă într-un joc video”.

„Acest sistem haptic patentat este unic pentru că putem crea o infinitate de senzații diferite datorită tehnologiei noastre Sensations. OWO folosește impulsuri electrice pentru a genera o varietate infinită de senzații”, se arată în descrierea oficială.

Ce alte senzații poate simula costumul care redă durerea din jocuri?

Costumul, capabil să simuleze disconfortul și durerea din jocuri, a fost descris drept „un nou portal către lumi extraordinare”. Senzațiile disponibile variază de la durerea ascuțită a unei înjunghieri până la senzația de a păși într-o zonă cu vânt puternic.

Costumele ar putea permite de asemenea simțirea greutății distincte a unui rucsac virtual supraîncărcat sau spasme musculare minore dacă ați mers prea mult fără odihnă. Dacă nu doriți să simțiți dureri atunci când sunteți loviți de NPC-uri, vă puteți personaliza complet costumul OWO printr-o aplicație mobilă dedicată. Astfel, puteți reduce pragul de durere dacă devine insuportabil, notează Unilad.

Site-ul menționează, de asemenea, că puteți purta costumul pentru a vă cufunda în filme și pentru a avea o conexiune mai profundă cu melodiile preferate. Produsul este destinat utilizării doar de către persoanele care au peste 18 ani.

Ce păreri au gamerii?

În mod natural, acest gadget a ridicat multe semne de întrebare.

După ce l-au vizionat pe popularul utilizator de TikTok GingasVR testând costumul, mulți spectatori au intrat pe Reddit pentru a-și exprima părerea.

Unul a scris: „Să nu jucăm Elden Ring cu așa ceva”.

„Imaginează-ți că ești bătut măr în propria sufragerie în GTA 6. Ăsta este viitorul”, a remarcat altul. Încă un utilizator a spus: „Sună oribil, dar sincer, aș vrea să-l încerc măcar o dată, dar ar trebui să ai și una dintre acele benzi de alergat Omni pentru mersul în VR pentru o experiență completă”.

Iată și concluzia unui alt utilizatort: „Nu, mulțumesc. Joc jocuri video pentru a fi curajos fără consecințe”. Deși costumul OWO pare destinat celor dispuși să iasă din zona de confort, mulți dintre cei care folosesc căști de realitate virtuală ar putea fi mai atrași de acesta decât alții.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ştefan Trepăduș este blogger din 2009, abordând subiecte legate de cultură și de tehnologie. După un an petrecut într-o agenție de social media și doi ani în presa locală, el s-a reîntâlnit cu domeniile mai dragi inimii lui, știința și tehnologia, în cadrul grupului Gândul Media Network. citește mai mult