Google a început să readucă unele dintre funcțiile pe care le-a eliminat anterior din mai multe produse, ca răspuns la cazul de încălcare a brevetelor depus de Sonos.
După obținerea victoriei în instanța federală, compania dorește să anuleze restricțiile impuse.
Google a anunțat că a început deja implementarea acestor schimbări și se așteaptă ca acestea să ajungă la toate dispozitivele și în aplicația Google Home pentru Android în decurs de 48 de ore. Pentru versiunea iOS a aplicației, actualizările sunt așteptate, dar fără o dată precisă.
„Am adus recent o modificare grupurilor de difuzoare pentru Nest, ecrane și Chromecast, unde anumite dispozitive puteau aparține doar unui singur grup de difuzoare în aplicația Google Home”, a declarat compania pe blogul său dedicat comunității Nest.
De notat este faptul că Google a luat aceste măsuri atât de repede. Deși Sonos a menționat că intenționează să conteste hotărârea judecătorului William Alsup, care a anulat inițial o decizie de 32,5 milioane de dolari, se pare că Google este încrezătoare că hotărârea nu va fi schimbată.
”Având în vedere această decizie juridică, suntem încântați să vă informăm că vom reveni la setările anterioare. Dispozitivele vor putea face parte din mai multe grupuri de difuzoare, fără a mai întâmpina erori atunci când încercați să adăugați un dispozitiv în grupuri suplimentare”, se mai arată în comunicatul oficial.
Așa cum se întâmplă adesea în astfel de situații, lupta juridică îndelungată dintre Sonos și Google a afectat cel mai mult clienții. Marți, Google a pledat pentru reformarea sistemului de brevete, acuzând compania Sonos că a „pierdut timp și resurse” cu acest caz de încălcare a brevetelor.
Companiile au colaborat anterior pentru a integra serviciul de streaming muzical al companiei Google din Mountain View, California, în produsele Sonos. Sonos a dat prima dată în judecată Google în 2020, acuzând gigantul tehnologic că i-a copiat tehnologia în dispozitivele audio wireless, inclusiv Google Home și Chromecast Audio.