Google TV Streamer: Înlocuitorul pentru Chromecast ce rivalizează cu Apple TV 4K

06.08.2024
Google TV Streamer: Înlocuitorul pentru Chromecast ce rivalizează cu Apple TV 4K
Sursa foto: 9to5Google

Pe 13 august, Google nu va lansa doar telefoanele din gama Pixel 9, ci și noul Google TV Streamer. Acest dispozitiv pentru streaming de conținut va înlocui linia Chromecast și promite să fie un rival serios pentru Shield TV de la Nvidia și Apple cu al lor TV 4K.

Google TV Streamer va fi disponibil în alb și gri închis (cea din urmă variantă doar pentru utilizatorii Google Store din Statele Unite).

Google TV Streamer: Design elegant

Dispozitivul are un design elegant în formă de pană, care ajută la disiparea căldurii și-l face să se integreze în decorul casei. Telecomanda a fost îmbunătățită și este acum un pic mai lungă. Butoanele pentru activarea asistentului Google și microfonul sunt la locul lor, iar scurtăturile pentru Netflix și YouTube rămân neschimbate, la fel și butonul Mute.

Printre noutăți se numără un buton customizabil care lansează fie noul centru de control smart home, fie aplicația preferată. Butonul de volum a fost mutat în partea de sus.

Specificații și performanță

În ceea ce privește performanța, CPU-ul, care ar putea fi Amlogic S905X5, este cu 22% mai rapid. Spațiul de stocare și RAM-ul au fost îmbunătățite: vorbim despre 32GB (extensibili via USB), respectiv 4GB. Streamingul este limitat la 4K/60fps, dar pentru a compensa, dispozitivul oferă suport pentru audio spațial, HDR, Dolby Atmos și Dolby Vision.

Noul device este echipat cu un port USB-C pentru alimentare, o mufă HDMI 1.1 și un port dedicat pentru Ethernet. Acesta este ideal daca vreți o lățime de bandă maximă pentru streaming.

Funcții avansate bazate pe inteligența artificială

Există și câteva funcții bazate pe AI: Google Assistant te poate ajuta să găsești telecomanda dacă o pierzi, iar Gemini poate genera recenzii pentru diferite seriale sau recomanda emisiuni bazate pe interesele tale. În plus, dispozitivul are un mod TV ambiental care permite extragerea amintirilor din biblioteca Google Photos și crearea unui proiect foto inedit.

Potrivit Engadget, Google TV Streamer va putea fi cumpărat oficial începând cu 24 septembrie 2024. În State, el costă 99 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult