Philips Hue a lansat „pe tăcute” noi becuri Pillar și Runner

Philips Hue a lansat „pe tăcute” noi becuri Pillar și Runner
Foto: Philips Hue

Brandul de iluminat Philips Hue a lansat „pe tăcute” noi becuri Pillar și Runner în Europa. Fiecare linie constă din mai multe modele cu multe similitudini între ele.

Philips Hue a lansat „pe tăcute” noi becuri Pillar și Runner. Începând cu linia Pillar, acestea sunt montate pe tavan, îndreptate în jos, înlocuind corpul principal de iluminat. Seria utilizează becurile GU10 lansate recent de companie, capabile să atingă o luminozitate maximă de 400 lumeni și o durată de viață totală de „25.000 de ore”.

Lămpile sunt echipate și cu funcția White Ambiance. Această funcție le permite utilizatorilor să seteze temperatura culorii de la 2.200 K pentru nuanțe mai calde până la 6.500 K pentru a imita lumina naturală a zilei. Pot fi controlate de la distanță până la 10 corpuri de iluminat Pillar prin aplicația oficială Philips Hue pentru Android sau iOS. Luminozitatea poate fi redusă apăsând butoanele de pe lateralul corpului Pillar sau prin intermediul aplicației mobile.

Noi becuri Pillar și Runner, lansate de Philips Hue

Comenzile vocale sunt suportate prin Google Assistant și Alexa; totuși, este nevoie de un „dispozitiv compatibil Google Nest sau Amazon Echo”. Philips Hue afirmă că proprietarii pot conecta becurile Pillar la un Hue Bridge pentru a debloca funcții suplimentare, cum ar fi posibilitatea de a seta iluminatul automatizat.

Există trei modele Pillar disponibile pentru achiziție în UE. Corpul de iluminat de bază costă 89,99 de euro, spotul dublu costă 159,99 de euro, iar lumina de extensie costă 69,99 de euro. Ultimul model nu include însă comutatorul de reglare a luminozității.

Lămpile Runner de la Philips Hue folosesc același bec GU10 cu aceleași valori de lumeni și temperatură a culorii. Nu este surprinzător faptul că durata de viață a becului este de asemenea setată pentru 25.000 de ore. Principala diferență dintre acestea și seria Pillar depinde de model. De exemplu, becul principal Runner este considerabil mai flexibil. Se montează pe un perete, cu fasciculul de lumină la un unghi de 40 de grade, deci poate fi considerat o mică lampă personală.

În plus, există și spoturile duble și triple Runner. Acestea, la fel ca Pillar, se montează pe tavan, dar au potențialul de a fi mai luminoase. Fiecare dintre corpurile de iluminat emite lumină la 400 lumeni. Adunând totul, modelul dublu Runner are o putere maximă de 800 lumeni, iar modelul triplu ajunge la un maximum de 1.200 lumeni.

În afară de aceste lucruri, seria Runner are aceleași caracteristici ca linia Pillar. Comenzi vocale prin Alexa, compatibilitate cu Hue Bridge, posibilitatea de a controla 10 lumini prin aplicație etc.

Lămpile Runner sunt disponibile pentru achiziție în UE și Marea Britanie. Modelul de bază costă 89,99 de euro, iar opțiunea fără comutator costă 69,99 de euro. Spotul dublu Runner este oferit la 159,99 de euro, iar aranjamentul triplu costă 219,99 de euro, menționează Tech Radar.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ştefan Trepăduș este blogger din 2009, abordând subiecte legate de cultură și de tehnologie. După un an petrecut într-o agenție de social media și doi ani în presa locală, el s-a reîntâlnit cu domeniile mai dragi inimii lui, știința și tehnologia, în cadrul grupului Gândul Media Network. citește mai mult