Apple folosește sticlă de safir pentru a proteja lentilele camerelor foto de pe telefoanele sale, dar și pentru anumite variante mai scumpe de Apple Watch. Totuși, această versiune de safir a fost întotdeauna impură, putând fi zgâriată aproape la fel de ușor precum sticla de pe ecran. Compania susține că Apple Watch Ultra, cel mai nou și mai scump model de ceas din portofoliul său, are ecranul protejat cu safir, iar JerryRigEverything a testat această declarație și l-a comparat cu alte două modele concurente.
Folosind un dispozitiv electronic care măsoară conductivitatea electrică a materialelor, Zach Nelson, realizatorul canalului JerryRigEverything, a testat un Apple Watch Ultra, un Galaxy Watch 5, un Garmin Fenix 7 Solar și un ceas mecanic Tissot. Aparatul a confirmat că într-adevăr, toate cele patru modele folosesc sticlă de safir autentică, deși unele par că au o conductivitate mai mare decât altele.
Iar aceste rezultate s-au văzut și în celebrul test de zgâriere. Apple Watch Ultra și Galaxy Watch5 s-au zgâriat mai ușor, însă tot au fost mai rezistente decât dispozitivele cu sticlă obișnuită. Totuși, Garmin pare să aibă un safir mai pur deasupra ecranului, întrucât acesta nu s-a zgâriat decât la nivelul 8, în timp ce celelalte variante de smartwatch aveau urme și la nivelurile 6 și 7 de duritate.
Este interesant însă și de comparat prețurile acestor ceasuri. Galaxy Watch costă în jur de 300 de euro, în timp ce Apple Watch și Garmin sunt vândute la prețuri de aproximativ 1.000 de euro. În același timp, Apple Watch promite cea mai scurtă autonomie, iar Garmin cea mai lungă, de aproape o lună, mai ales că include și un încărcător solar sub ecran, care încarcă automat ceasul atunci când este expus luminii naturale.