De la aeroport, direct în sala de operații: Apple Watch salvează vieți

06.08.2024
De la aeroport, direct în sala de operații: Apple Watch salvează vieți

Funcțiile de monitorizare a sănătății și avertismentele trimise din timp cu privire la problemele de sănătate care ar putea cauza un deznodământ tragic fac din Apple Watch un smartwatch care chiar salvează vieți.

Recent, două povești din California arată cât de importante sunt dispozitivele care stau cu un ochi pe sănătatea inimii în timp ce ne facem treburile zilnice.

Alertă Apple Watch: De la aeroport direct în sala de operații

Peter Moore din California spune că ceasul Apple i-a salvat viața. El se ducea spre aeroport, când a simțit că i se face rău. Dispozitivul de la mână l-a alertat că inima îi bătea de doar 32 de ori pe minut, adică anormal de încet.

Notificările primite l-au determinat să se ducă la cel mai apropiat spital pentru a fi consultat de un cardiolog. Acolo, acesta a ajuns la concluzia că lui Moore îi trebuia un stimulator cardiac cât mai repede posibil. După ce dispozitivul i-a fost implantat, pacientul și-a revenit cu brio.

Baschetbalistul sceptic: Cum l-a salvat ceasul inteligent

Apoi îl avem pe baschetbalistul american Sean Elliott. Și în cazul lui, Apple Watch l-a avertizat că are fibrilație atrială. Inițial, sportivul nu l-a băgat în seamă pentru că se simțea bine. Până la urmă s-a dus la un cardiolog, pentru că smartwatch-ul pur și simplu nu se mai oprea din alerte.

Elliott a trebuit să fie operat pentru a-i readuce bătăile inimii la un ritm normal.

În ambele cazuri, utilizatorii Apple Watch au ținut să sublinieze că-și datorează viețile dispozitivului. Poveștile lor cu deznodământ fericit ne arată că monitorizarea sănătății, în special dacă este vorba despre persoane cu factori de risc sau în vârstă, este crucială. Și că un smartwatch chiar este bun la casa omului.

Smartwatch-ul avertizează, medicul tratează

Totuși, nu trebuie să ne bazăm doar pe acesta, pentru că nu ține locul unui doctor adevărat. Sigur, oferă informații valoroase, cum am văzut în cazul celor doi pacienți de mai sus, dar tot trebuie să vizităm un medic în carne și oase în mod regulat.

Utilizatorii sunt sfătuiți să fie atenți la orice fel de alertă primită pe smartwatch și să observe dacă au simptome ciudate, apoi să se programeze pentru o consultație de specialitate.

Aceste două cazuri din articolul de azi demonstrează încă o dată potențialul Apple Watch de a revoluționa îngrijirea preventivă și de a salva vieți prin detectarea precoce a problemelor de sănătate.

Sursa: PhoneArena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult