Exynos W1000: cipsetul revoluționar din spatele viitoarelor smartwatch-uri Samsung

03.07.2024
Exynos W1000: cipsetul revoluționar din spatele viitoarelor smartwatch-uri Samsung

Samsung a dezvăluit recent detalii despre Exynos W1000, noul său cip inovativ care va alimenta viitoarele ceasuri inteligente ale companiei, inclusiv Galaxy Watch 7. Această versiune promite să ofere performanțe superioare și eficiență energetică.

Exynos W1000: Specificații

Exynos W1000 are un CPU 5-core cu un puternic nucleu Cortex-A78 și patru nuclee Cortex-A55. Aplicațiile se vor deschide de 3 ori mai repede și performanța generală va cunoaște o îmbunătățire majoră. Aceste caracteristici se vor traduce printr-o experiență fluidă și rapidă pentru utilizatorii Galaxy Watch 7 și nu numai.

Exynos W1000: Ecran și GPU

Exynos W1000 include și un GPU Mali-G68 MP2. Acesta suportă ecrane cu o rezoluție maximă de 960 x 540 pixeli. Producătorii cipului au introdus și tehnologia Fan-Out Panel Level Packaging. Rolul acesteia este să ajute la o gestionare mai eficientă a căldurii. Cu alte cuvinte, smartwatch-urile își vor menține performanța optimă, chiar dacă Exynos W1000 este foarte mic. Cipul oferă și un spațiu de stocare integrat de 32GB.

Printre detaliile deja menționate, Exynos W1000 include și Display Always-on 2.5D. Astfel, ecranele viitoarelor ceasuri inteligente Samsung vor oferi detalii superioare în afișările fețelor. De asemenea, culorile vor fi mult mai atractive. Conectivitatea și funcționalitatea cipului vor fi asigurate prin intermediul funcțiilor Bluetooth LE, 4G LTE, Wi-Fi b/g/n, GPS și NFC pentru plăți wireless.

Disponibilitate Exynos W1000 pe dispozitivele portabile Samsung

Exynos W1000 va fi prezent pe viitoarele modele Galaxy Watch 7 și Galaxy Watch 7 Ultra. Există o foarte mare posibilitate ca acest cip să fie inclus și în Galaxy Ring. Vom afla mai multe detalii în cadrul evenimentului Galaxy Unpacked programat pe 10 iulie.

Prin integrarea Exynos W1000, Samsung marchează un pas semnificativ în evoluția dispozitivelor purtabile, oferind o combinație perfectă între performanță, eficiență și design.

Sursa: 9to5google

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult