Fenix 8, noul smartwatch de la Garmin: Lansare internațională pe 27 august. Senzor cardiac de nouă generație

21.08.2024
Fenix 8, noul smartwatch de la Garmin: Lansare internațională pe 27 august. Senzor cardiac de nouă generație
Sursa foto: Garmin

Garmin se pregătește să lanseze o nouă generație a seriei sale de smartwatch-uri premium. Zvonurile din ultima perioadă indică faptul că această actualizare majoră, cunoscută sub numele de Fenix 8, ar putea deveni oficială la finalul acestei luni, pe 27. Compania a ales să nu participe la târgul IFA 2024 din Berlin de pe 6 septembrie.

Cea mai recentă scurgere de informații vine sub forma unor randări oficiale ale noului ceas inteligent, obținute de către nemții de la WinFuture.

Imagini neoficiale și un clip cu Fenix 8

Din ele se poate observa cum va arăta smartwatch-ul și ce caracteristici va avea. Per total, este vorba despre îmbunătățiri semnificative față de precedentul 7 Pro Sapphire Solar.

Primul lucru care iese în evidență este faptul că noul model păstrează design-ul robust și elegant al seriei Fenix. Corpul este din metal (titaniu) pentru o rezistență sporită. Ceasul inteligent va veni în două dimensiuni: 43, 47 și 51 mm. La un moment dat se vorbea și despre o variantă de 43 mm, dar nu s-a mai auzit nimic între timp.

Blogger-ul și reviewer-ul ucrainian Keddr a postat un unboxing video cu noul smartwatch pe canalele sale de YouTube și Instagram.

Senzor cardiac Elevate Gen 5

Cea mai importantă schimbare este trecerea la un ecran AMOLED, comparativ cu tehnologia MIP de până acum.

Pe lângă acest display, smartwatch-ul va fi echipat cu un senzor cardiac Elevate Gen 5. Promite o acuratețe sporită, în special pentru antrenamentele intense și exercițiile de forță.

Ceasul va oferi funcții avansate de monitorizare a activităților sportive, inclusiv urmărirea metodelor de antrenament și a parametrilor de sănătate pe toată durata acestora.

Rezistența la apă

O altă caracteristică notabilă este integrarea unui microfon și a unui difuzor. Utilizatorii vor putea să răspundă la telefon direct de pe ceas, similar cu seria Venu. În plus, noul dispozitiv poate să reziste până la adâncimi de 100 de metri.

Prețuri pentru varianta de 47 mm și cea de 51 mm

Vor exista mai multe combinații de culori pentru acest model: negru cu gri, negru cu roșu și argintiu cu portocaliu. În ceea ce privește prețul, varianta de 47 mm ar costa 1099 de euro, pe când cea de 51 mm ar avea un preț de 1199 de euro.

Garmin pare hotărâtă să mențină standardul ridicat al seriei și să consolideze în continuare poziția de lider în segmentul smartwatch-urilor premium și robuste cu noul Fenix 8.

Sursa: Mighty Gadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult