Funcționalitatea Offline pentru aplicația Google Maps devine disponibilă pentru smartwatch-urile bazate pe WearOS

19.08.2024
Funcționalitatea Offline pentru aplicația Google Maps devine disponibilă pentru smartwatch-urile bazate pe WearOS

Săptămâna trecută, cei de la Google au ținut primele pagini ale publicațiilor de profil, dezvăluind, prin intermediul evenimentului Made by Google ’24, noua gamă de telefoane Google Pixel 9, alături de o serie de accesorii de tip „wearables”. Dintre acestea, s-au remarcat noile ceasuri inteligente Google Pixel Watch 3.

Iar una dintre caracteristicile anunțate pentru Google Pixel Watch 3, posibilitatea de a folosi aplicația de navigație Google Maps și în modul offline, devine acum disponibilă și pentru alte modele de smartwatch-uri care rulează sistemul de operare Wear OS de la Google.

Google Maps, în modul offline, permite utilizatorilor să folosească funcțiile de navigație direct de pe ceasul inteligent chiar și atunci când acest dispozitiv nu dispune de o conexiune activă la Internet sau de o legătură directă (prin Bluetooth) cu un smartphone conectat la Internet. Utilizatorii își pot descarcă local pe smartwatch hârțile dorite pentru a putea folosi Google Maps în modul offline pe aceste dispozitive.

Funcționalitatea offline este inclusă în versiunea 11.140.0701.W beta pentru aplicația Google Maps dedicată sistemului de operare Wear OS, disponibilă acum pe ceasurile Google Pixel Watch 2. Foarte curând, această versiune de Google Maps va fi lansată și pentru restul ceasurilor inteligente care rulează Wear OS.

Odată aplicată actualizarea, porniți Google Maps pe ceas și veți vedea o nouă pagină „Offline Maps” plasată deasupra opțiunii „Settings”. Aplicația, în varianta sa pentru Wear OS, descarcă automat harta zonei în care vă aflați, pentru a o putea folosi și în modul offline. Mai mult, atunci când smartwatch-ul este conectat la Wi-Fi și este pus la încărcat, aplicația își actualizează singură hărțile offline stocate în memoria internă a ceasului.

Google Pixel Watch 3, disponibil în mod oficial în România

Noul Google Pixel Watch 3 este disponibil în două versiuni, cu ecran de 45 mm sau 41 mm, oferind un afișaj mai mare cu 40%, respectiv 10% decât Pixel Watch 2. Cu Wear OS 5 și o arhitectură hibridă, Pixel Watch 3 promite o durată de viață extinsă a bateriei, inclusiv un mod de economisire care prelungește durata la 36 de ore.

Cele două modele ale ceasului Google Pixel Watch 3 sunt disponibile în țara noastră la următoarele prețuri: 1999 lei pentru cel de 41 mm și 2249 lei pentru cel de 45 mm.

Sursa: GSMArena.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult