Galaxy Watch 7: Funcție de detectare a apneei de somn. Ce alte modele primesc noua opțiune

10.07.2024
Galaxy Watch 7: Funcție de detectare a apneei de somn. Ce alte modele primesc noua opțiune

Galaxy Watch 7 este pregătit de lansare și se pare că va putea detecta apneea de somn. Un utilizator al site-ului Reddit ne arată cum funcționează această opțiune extrem de folositoare.

De ce este utilă funcția de detectare a apneei de somn

Apneea de somn este o tulburare în care respirația este întreruptă repetat în timpul somnului. Are ca simptome sforăitul, trezirile frecvente în timpul nopții, dar și oboseala excesivă din timpul zilei. Dacă nu este tratată, poate duce la diverse probleme de sănătate în timp. Ea afectează, conform celor mai recente estimări, aproape un miliard de oameni.

Un utilizator Reddit, participant în programul beta One UI 6 Watch, a primit de curând o actualizare pentru aplicația Samsung Health Monitor pe ceasul său Galaxy Watch. A activat opțiunea de detectare a apneei și a făcut câteva capturi de ecran pentru cei interesați. Imaginile arată în detaliu pașii de urmat pentru rezultate cât mai bune.

Cum funcționează această opțiune

Este de remarcat că, pentru a merge brici, ceasul trebuie purtat în timpul somnului pentru două nopți consecutive, nu mai mult. Funcția va monitoriza calitatea somnului timp de 4 ore. În acest interval, va „observa” scăderile relative ale nivelului de oxigen din sânge. La sfârșitul celor două nopți, opțiunea se va opri automat, oferind utilizatorului un rezultat care va indica dacă suferă de apnee, precum și gradul afecțiunii: moderat sau sever.

Cerințe tehnice pentru cele mai bune rezultate

Capacitatea de detectare a apneei de somn va fi posibilă doar dacă ceasul inteligent Galaxy Watch are Wear OS 5.0 de la Google (sau varianta beta One UI 6 de la Samsung) și Android 9.

Evenimentul Galaxy Unpacked de mâine ne va confirma dacă Watch 7 va primi funcția de detectare a apneei de somn și ne va spune ce alte modele vor urma. Până atunci, se estimează că acestea vor fi Galaxy Watch Ultra, Watch 6, Watch 5 și Watch 4.

Sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult