Huawei lansează Watch 4 Pro Space Edition. Gamei de smartwatch-uri se alătură și Watch Fit 3

07.05.2024
Huawei lansează Watch 4 Pro Space Edition. Gamei de smartwatch-uri se alătură și Watch Fit 3

Huawei lansează o nouă versiune pentru Watch 4 Pro. Varianta Space Edition este inspirată de spațiul cosmic și include funcții de top, așa cum ne-a obișnuit smartwatch-ul vârf de gamă de la Huawei.

Huawei oferă două serii separate de smartwatch-uri, fiecare cu caracteristici și specificații pentru două publicuri țintă. Pe de-o parte avem modelele Watch GT, orientate către o autonomie ridicată și prețuri mai accesibile. De cealaltă parte avem seria Watch principală, pentru utilizatorii care doresc acces la cele mai noi tehnologii. Noul Huawei Watch 4 Pro face parte din această categorie, iar flagship-ul companiei în materie de smartwatch-uri a primește o ediție specială inspirată de spațiul cosmic.

Ediție specială pentru Huawei Watch 4 Pro

Huawei Watch 4 Pro Space Edition construiește pe baza noului design introdus cu noua gamă. Noul ceas este construit din materiale premium și se simte foarte solid încă de la primul contact. Ceasul are o carcasă din titan, iar spatele este protejat cu material ceramic. Pentru această ediție specială, carcasa din aliaj de titan de calitate aerospațială este acoperita cu carbon asemănător diamantului, de doua ori mai dur decât acoperirea PVD. La fel ca la versiunea obișnuită, ecranul este protejat cu o fâșie de sticlă din safir.

Însă, spre deosebire de un Watch 4 Pro obișnuite, Space Edition include o ramă ceramică bicoloră din nanocristal, care conferă un look distinctiv acestei ediții speciale. Mai ales dacă optați pentru unul din afișajele inspirate de spațiul cosmic pe care ceasul le pune la dispoziție.

Starea de sănătate a utilizatorului este evaluată în doar un minut

Huawei Watch 4 Pro dispune de funcția Health Overview. Cu ajutorul acesteia, purtătorul primește un mini raport de sănătate cu 9 indicatori cheie, inclusiv două elemente noi, analiza aritmiei cu unde de puls și respirația în somn, precum și date de la orice scară de grăsime corporală.

Bineînțeles, ceasul oferă funcții clasice precum monitorizarea pulsului și accelerometru, GPS și giroscop pentru a înregistra mișcările și pașii în timpul exercițiilor, dar și funcții de monitorizare a somnului, senzor pentru temperatură la nivelul pielii, altimetru, pulsometru, EKG, monitorizarea stresului etc.

Care este autonomia maximă?

Dacă vorbim despre autonomie, Huawei Watch 4 Pro Space Edition promite până la trei săptămâni de utilizare, la fel ca versiunea standard. Însă, acest rezultat poate fi obținut pe un profil economic, fără funcția Always-on Display și fără monitorizare activă a senzorilor de sănătate. Cei care vor să folosească toate funcțiile avansate în același timp se pot aștepta mai degrabă la patru zile și jumătate de utilizare, conform Huawei. Iar aceste valori s-au dovedit a fi reale pe parcursul testului nostru, perioadă în care am obținut o autonomie de circa 4 zile cu o încărcare completă.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition dispune de eSIM încorporat

Chiar dacă este o funcție destul de nișată deocamdată, noua serie Watch 4 Pro de la Huawei include un eSIM. Este unul dintre puținele smartwatch-ui din piață echipate cu eSIM. Astfel că poate fi folosit pentru a efectua apeluri de voce și pentru a fi conectat la internet și fără a avea nevoie de conexiunea cu un telefon.

Watch Fit 3 va fi lansat alături de noua ediție specială a lui Watch 4 Pro

În România, noul Huawei Watch 4 Pro Space Edition va fi disponibil la prețul de 3.299 de lei. Pe lângă această ediție specială, Huawei lansează în România și un smartwatch de buget. Acesta se numește Watch Fit 3 și va fi disponibil pe piața din țara noastră pentru suma de 769 de lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult