A fost lansat Redmi Watch 5 Active: Autonomie de până la 18 zile pentru un nou smartwatch de buget

29.08.2024
A fost lansat Redmi Watch 5 Active: Autonomie de până la 18 zile pentru un nou smartwatch de buget
Sursa foto: Xiaomi

A fost lansat Redmi Watch 5 Active, cel mai nou ceas inteligent de la Xiaomi. Acest dispozitiv vine cu o serie de caracteristici avansate față de predecesorul său și un preț extrem de accesibil.

Ecran LCD și aspect premium

După Watch 3 Active, compania chineză a debutat un nou model. Ecranul este un LCD IPS de 2 inci cu o rezoluție de 320 x 385 de pixeli care oferă o strălucire de până la 500 de niți.

Corpul este realizat dintr-un aliaj de zinc pentru un aspect premium și o rezistență sporită. Are o grosime de doar 11,4 mm și o greutate de 42,2 grame (cu curea, cu tot).

Culorile disponibile sunt, în original Midnight Black și Matte Silver.

Funcție de apelare prin Bluetooth

Dispozitivul are funcție de apelare prin Bluetooth, îmbunătățită cu tehnologia Clear+ de anulare a zgomotului. În plus, există trei microfoane ce promit să elimine zgomotul de mediu.

Pentru pasionații de fitness și sănătate, noul model are peste 140 de moduri sportive și poate detecta automat tipurile de sporturi practicate de utilizatori.

Rezistența la apă este garantată de certificarea IPX8: ceasul poate fi scufundat în apă până la 1 metru adâncime.

Senzori de monitorizare a sănătății

Ca un smartwatch ce se respectă, și acesta este echipat cu funcții de monitorizare 24/7 a sănătății. Vorbim despre măsurarea calității somnului, a ritmului cardiac, a nivelului de stres și a saturației de oxigen din sânge.

Poate fi personalizat ușor datorită celor peste 200 de fețe de ceas disponibile și a posibilității de a configura până la 50 de widget-uri diferite. Totul se face atât de pe ceas, cât și din aplicația companion Mi Fitness.

Dispozitivul rulează Xiaomi HyperOS și este compatibil cu dispozitive Android 6.0+ sau iOS 12+.

Alt punct forte: Autonomia bateriei

Autonomia bateriei este un alt punct forte al acestui ceas inteligent. Cu o capacitate de 470mAh, el promite până la 18 zile de utilizare în condiții tipice. Dacă este utilizat intens, ceasul poate ține și 12 zile.

Watch 5 Active vine echipat cu Alexa, oferind posibilitatea de a controla dispozitivele smart din casă, de a seta alarme sau de a obține informații rapide. Funcțiile de răspuns rapid la mesaje și capacitatea de a salva până la zece contacte favorite sporesc utilitatea ceasului în viața de zi cu zi.

Disponibilitate în Europa

Momentan, Redmi Watch 5 Active a fost lansat doar în India, dar se așteaptă să devină disponibil și în Europa. Prețul din momentul debutului a fost echivalentul a circa 150 RON.

Sursa: FoneArena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult