Noutăți Pixel Watch: Suport pentru Find My Device și offline tracking

18.07.2024
Noutăți Pixel Watch: Suport pentru Find My Device și offline tracking

Aplicația Google Pixel Watch a primit ieri actualizare la versiunea 2.5.0.652251118 și, printre îmbunătățiri, a fost observată o nouă setare pentru funcția Find My Device.

Capabilitățile offline ale rețelei Find My Device funcționează, în prezent, cu telefoane și tablete Android. Suportul pentru Wear OS și Pixel Watch este în curs de implementare. Setarea descoperită recent în aplicația Google Pixel Watch ar aduce vești bune pentru posesorii de smartwatch-uri din gama Pixel. Ei ar putea să-și găsească, blocheze și șteargă, de la distanță, ceasurile inteligente. Nu va mai conta că acestea se află în modul offline și nu mai au conexiune la Internet.

Funcții de tracking limitate pentru smartwatch-urile Pixel actuale

În prezent, funcțiile de urmărire disponibile pentru ceasurile inteligente Pixel nu sunt atât de avansate pe cât și-ar dori utilizatorii. Cei care folosesc Pixel 8, de exemplu, își pot localiza ceasurile inteligente doar dacă acestea au o conexiune celulară activă sau sunt conectate la el. Datele pot fi șterse sau blocate de la distanță chiar dacă bateria telefonului a murit sau dispozitivul este oprit. Cum? Simplu: telefonul are un hardware special care se numește Bluetooth Low Energy (sau BLE, pe scurt).

Ce modele de Pixel Watch ar putea avea noua setare

Se zvonește că viitoarea generație Pixel Watch, în special Pixel Watch 3, va conține atât acest hardware, cât și tehnologii precum UWB. Cu ajutorul lor, întregul proces de urmărire și localizare va fi mult mai precis. Setarea identificată în ultima actualizare pentru aplicația Pixel Watch ar facilita activarea și dezactivarea funcției Find My Device în modul offline.

Pe lângă dispozitivele Pixel Watch, se așteaptă ca și alți producători de top să adopte această funcționalitate pentru smartwatch-urile lor. De exemplu, Samsung ar putea să urmeze cu Galaxy Watch. Odată cu dezvăluirea iminentă a Pixel Watch 3 de pe 13 august, este de așteptat ca gigantul american să ofere mai multe detalii despre noua opțiune.

Sursa: gadgets360

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult