Review HUAWEI Watch GT 5: Smartwatch elegant cu tastatură integrată și sistemul inovator TruSense

19.09.2024
Review HUAWEI Watch GT 5: Smartwatch elegant cu tastatură integrată și sistemul inovator TruSense

În lumea tot mai aglomerată a ceasurilor inteligente, HUAWEI reușește să se remarce din nou. De această dată, cu noua serie Watch GT 5, din care fac parte atât modele standard, cat și Pro.

Am avut ocazia să testez modelul standard de 46 mm. Haideți să vedem tot ce știe să facă acest smartwatch.

HUAWEI Watch GT 5: Design

Încă de la primul contact vizual, acest wearable m-a impresionat prin look-ul său deosebit, care nu s-a schimbat față de modelele din gama GT 4. Ceea ce nu-i un lucru deloc rău, ba din contră: corpul său octagonal este o abordare originală într-o piață dominată de forme rotunde și rectangulare.

Această alegere estetică îmi place foarte mult, pentru că-mi aduce aminte de ceasurile clasice ale căror fan sunt. Cureaua albastră din cauciuc cu fluor (adică un cauciuc sintetic) este moale și confortabilă la purtat.

Un detaliu de remarcat este faptul că materialul nu doar că este rezistent la uzură, dar rămâne ca nou după o utilizare intensă. Mai exact: după două săptămâni de purtare zilnică, cureaua nu prezintă semne de deteriorare, chiar dacă a fost desfăcută și ajustată de mai multe ori.

Îmi place să observ detalii, așa că mi-au sărit imediat în ochi cusăturile fine, vizibile atât pe fața cât și pe spatele curelei.

Rezistență și durabilitate

Carcasa ceasului inteligent este din oțel inoxidabil și sticlă întărită ce asigură protecție împotriva zgârieturilor și uzurii zilnice. L-am lovit accidental de câteva ori în ușile din casă, dar ecranul și carcasa nu au pățit nimic. Nu am observat nici semne de coroziune.

Dispozitivul oferă rezistență și la apă, deci puteți să vă faceți duș cu el fără problem, dar puteți și înota sau face scufundări cu el până la 50 de metri. Pentru a preveni acumularea de apă în interior, ceasul are o funcție specială de scurgere.

Ecran și interfață

Modelul pe care l-am testat are un display AMOLED de 1.43 inci cu rezoluție de 466 x 466 pixeli. Are o interfață nouă, cu culori intense și view imersiv, iar textul este ușor de citit chiar și în lumina directă a soarelui.

Luminozitatea automată funcționează în general bine, deși uneori poate avea mici întârzieri. Totuși, când este activată funcția Always On Display, ecranul rămâne lizibil, indiferent de condițiile ambientale.

Partea din spate se umple repede de amprente și de grăsimea sau transpirația obișnuită de pe piele, așa că trebuie ștearsă din când în când.

Experiența de utilizare

Interfața bazată, în premieră, pe HarmonyOS 5.0 este intuitivă și vine cu tranziții mai fluide și o organizare mai clară a informațiilor. Am putut naviga cu ușurință între diferitele funcții fie prin atingeri, fie folosind coroana rotativă de pe partea dreaptă.

Watchface-urile sunt variate și atractive, cu opțiuni care se potrivesc diferitelor stiluri de viață: de la cele sportive la cele mai elegante. Există chiar și opțiuni interactive, dar care consumă mai multă baterie.

Dacă tot vorbim despre baterie: am apreciat faptul că, înainte de a alege o față de ceas, am știut exact dacă aceasta va duce la o durată de viață mai scurtă sau nu.

Funcții de monitorizare a sănătății și fitnessului

Compania chineză are o reputație solidă în domeniul monitorizării sănătății, iar noul smartwatch se distinge printr-un sistem avansat de monitorizare a acesteia, dar și a activităților fizice.

Tehnologia TruSense oferă o precizie îmbunătățită a măsurătorilor, de la monitorizarea ritmului cardiac și a saturației de oxigen în sânge (SpO2) până la analiza somnului și a stresului.

Ceasul folosește algoritmi avansați și tehnologii optice pentru a oferi date mai precise comparativ cu generațiile anterioare.

O altă caracteristică pe care am apreciat-o este funcția de reminder pentru mișcare. Ceasul te îndeamnă, printr-un mesaj încurajator, să te ridici și să faci câțiva pași dacă ai stat prea mult timp pe scaun.

Mi-a mai plăcut și faptul că dispozitivul te laudă când ți-ai atins obiectivele de sănătate din ziua respectivă și te încurajează să faci la fel și în zilele următoare.

Funcția Health Summary a fost îmbunătățită pentru a oferi o gamă mai largă de date despre sănătate. Utilizatorii pot verifica fie zilnic, săptămânal, lunar ori anual starea sănătății lor.

Pentru pasionații de fitness, ceasul oferă peste 100 de programe de antrenament, inclusiv alergare, yoga, înot și ciclism.

Funcția Running Form Analysis mi se pare un plus pentru cei care doresc să-și îmbunătățească performanța de alergare, pentru că oferă feedback detaliat despre, printre altele, echilibrul pe durata contactului cu solul.

Dacă vă doriți o navigare exactă și detaliată pentru activități cum ar fi alergarea pe traseu sau drumețiile, acest smartwatch folosește HUAWEI Sunflower, care este un sistem de localizare precisă.

Monitorizarea somnului și a stresului

Ceasul include funcția TruSleep, care monitorizează ciclurile de somn și oferă recomandări pentru îmbunătățirea calității.

În fiecare dimineață, dispozitivul mi-a oferit informații despre momentele de adormire și trezire, dar și despre perioadele de somn profund și REM.

Funcția de monitorizare a stresului este foarte folositoare pentru utilizatorii care doresc să își mențină echilibrul mental. Ceasul oferă exerciții de respirație ghidate, menite să ajute la relaxare.

HUAWEI Watch GT 5: Autonomie și încărcare

Huawei promite o autonomie de până la 14 zile pentru modelul de 46 mm pe care l-am testat și până la 7 zile pentru modelele 42/41 mm.

În funcție de nevoile fiecărui utilizator, s-ar putea să vedeți rezultate mai slabe sau mai bune de autonomie.

Eu am folosit ceasul pentru a primi notificări, a-mi măsura pașii, dar și pentru a-mi monitoriza pulsul, calitatea somnului și nivelul de stres. Bateria a ținut maximum 12 zile (cu luminozitatea display-ului setată la jumătate).

O încărcare completă a bateriei cu încărcătorul wireless magnetic inclus durează în jur de două ore.

Funcții Smart și conectivitate

Ceasul este compatibil cu telefoanele ce rulează de la Android 8.0 în sus și de la iOS 13.0 în sus. Oferă notificări instant pentru mesaje, apeluri și aplicații de social media, cum ar fi WhatsApp și Instagram.

Am putut răspunde la mesaje clasice sau trimise de pe Instagram, WhatsApp sau FB Messenger direct de pe display fie folosind răspunsurile predefinite, fie utilizând tastatura integrată, o premieră pentru smartwatch-urile HUAWEI.

Totuși, tastatura nu este ideală dacă vreți să scrieți mesaje lungi. Pentru a adăuga emoji-uri sau cifre, trebuie să ieșiți din modul tastatură, apoi să vă reîntoarceți. S-ar putea să preferați să scoateți smartphone-ul din buzunar pentru a compune un mesaj.

Funcția de control al muzicii este binevenită și am putut să ajustez volumul sau să schimb piesa fără a scoate telefonul din buzunar. Opțiunea de a stoca muzică direct pe ceas pentru redare offline este un plus pentru sesiunile de antrenament.

O nouă funcție: Capturi de ecran

Puteți face și screenshot-uri cu acest smartwatch ținând apăsate, simultan, coroana rotativă și butonul din dreapta jos. Imaginile sunt salvate automat direct pe telefon.

Aplicația HUAWEI Health 

Pentru a profita la maximum de capabilitățile ceasului, am folosit aplicația HUAWEI Health, care vine cu funcții de antrenamente, monitorizarea somnului și exerciții de respirație.

Versiunea premium Health+ include masterclass-uri de sporturi sau meditație și Stay Fit Plan, disponibile la 39,99 lei pe lună.

Personalizare și alte funcții smart

Lanterna integrată are opt culori diferite și trei moduri de bliț, iar hărțile color afișează trasee detaliate pentru activități în aer liber precum drumeții sau alergare.

Concluzie 

Dacă vreți un ceas inteligent care nu numai că arată bine, dar vă și ajută să vă monitorizați și îmbunătățiți stilul de viață cu o gamă variată de funcții de monitorizare a sănătății, oferind în același timp funcționalități smart utile, HUAWEI Watch GT 5 poate fi exact ce vă doriți.

Poate fi purtat de oricine, atât în parc, cât și la teatru. Este rezistent, iar designul îl face ideal pentru utilizatorii care își doresc ceva special la încheietură.

Disponibilitate și prețuri HUAWEI Watch GT 5

Modelele de 46 mm sunt disponibile la vânzare de azi, iar cele de 41/42 mm de pe 15.10 (cu posibilitate de precomandă de pe 19.09).

În perioada 19 septembrie – 31 octombrie, produsele vor beneficia și de o ofertă specială pe care o puteți consulta aici.

La fiecare comandă dată atât pentru modelele standard, cât și pentru cele Pro, veți primi cadou o pereche de HUAWEI FreeBuds 5i cu 12 luni de garanție extinsă și 3 luni gratuite de abonament HUAWEI Health+.

În plus, vă puteți bucura și de un pachet extra: +49 de lei pentru Smart HUAWEI Scale 3 și +9.9 lei pentru watch strap.

HUAWEI Watch GT 5 46 mm și curea albastră are un preț de 1399 de lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult