Samsung lansează smartwatch-ul accesibil Galaxy Watch FE

14.06.2024
Samsung lansează smartwatch-ul accesibil Galaxy Watch FE
Foto: Samsung

După multiple leak-uri, Samsung a hotărât să anunțe în mod oficial smartwatch-ul Galaxy Watche FE. Avem de-a face cu primul produs FE (Fan Edition) din gama de ceasuri inteligente de la Samsung și, după cum anticipau zvonurile, este vorba despre un model Galaxy Watch 4 rebranduit.

Totuși, există câteva diferențe notabile față de modelele Galaxy Watch 4 anterioare. Spre exemplu, Galaxy Watch FE beneficiază de sticlă de tip safir pe ecran, un upgrade sesizabil față de Gorilla Glass DX+ ce se regăsea pe Watch 4-ul inițial. De asemenea, acest Watch FE va fi disponibil doar într-o singură dimensiune – 40mm –, spre deosebire de Watch 4, care beneficia și de o versiune de 44mm.

Samsung Galaxy Watch FE
Foto: Samsung

Noul model Samsung Galaxy Watch FE are carcasa construită din aluminiu, iar ecranul Super AMOLED, cu diametrul de 1,2 inci, are o rezoluție de 396×396. Ceasul beneficiază de procesorul Exynos W920, 1,5GB memorie RAM, 16GB de stocare și o baterie cu capacitatea de 247 mAh. Galaxy Watch FE va rula Wear OS, cu skin-ul One UI 5 Watch.

De asemenea, noul model beneficiază de certificare IP68 pentru rezistența la apă și praf, ar trebui să poată fi scufundat până la 50m (5ATM), are certificare MIL-STD-810H pentru durabilitate, suport pentru Bluetooth 5.3, Wi-Fi, NFC, GPS, senzorul Samsung BioActive, accelerometru, barometru, giroscop etc.

Samsung Galaxy Watch FE
Foto: Samsung

Ca majoritatea dispozitivelor de acest gen, și Samsung Galaxy Watch FE va putea monitoriza peste 100 de tipuri de antrenamente, precum și sleep tracking. Va beneficia și de monitorizare a ritmului cardiac neregulat, pentru a avertiza utilizatorul în cazul unor eventuale probleme cardiace, și va putea măsura tensiunea și EKG-uri.

Samsung Galaxy Watch FE va fi lansat pe 24 iunie 2024, și va fi disponibil în culorile negru, auriu roz și argintiu, la un preț echivalent cu 199$. Va exista și o versiune cu conectivitate LTE, la un preț echivalent cu 249,99$, care va sosi abia în luna octombrie.

Samsung Galaxy Watch FE
Foto: Samsung

Sursa: GSMArena.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult