Google se concentrează pe seria Pixel Watch. Să fie acesta sfarșitul pentru Fitbit?

20.08.2024
Google se concentrează pe seria Pixel Watch. Să fie acesta sfarșitul pentru Fitbit?
Sursa foto: Google

După achiziția Fitbit de-acum trei ani, Google a integrat treptat tehnologia acesteia în seria Pixel Watch. Acum, se pare că această fuziune a ajuns într-un punct crucial.

Sandeep Waraich, director senior de management al produselor pentru Pixel Watch și trackere Fitbit, a fost întrebat recent despre posibilitatea lansării unor noi ceasuri smart.

Reîntoarcere la perioada de glorie

Răspunsul lui a fost că au încheiat producția de ceasuri inteligente și că se vor concentra pe brățări cu baterii de lungă durată și design minimal. Adică o reîntoarcere la domeniul în care au excelat: trackere de fitness.

În plus, „Pixel Watch este partea de smartwatch din portofoliul nostru”. Cu alte cuvinte: eforturile lor se sunt direcționate către dezvoltarea ceasurilor inteligente din această serie.

Pixel Watch va continua pe partea de ceasuri inteligente

Această strategie permite Fitbit să-și consolideze poziția pe piața trackerelor de fitness, în timp ce Pixel Watch va prelua ștafeta în segmentul ceasurilor smart. Deși Google nu a anunțat oficial planuri de a elimina brusc smartwatch-urile Fitbit, au existat semne clare în această direcție.

Modelele mai noi ca Sense 2 și Versa 4 au fost considerate o regresie în comparație cu predecesorii lor: n-au avut integrare Google Assistant, suport pentru aplicații terțe și nici conectivitate Wi-Fi.

Lansarea recentă a Watch 3 subliniază noua direcție: modelul combină expertiza software a companiei cu tehnologia de urmărire a condiției fizice de la Fitbit. Rezultatul este un produs lăudat ca fiind cel mai bun ceas inteligent al companiei.

Ce va însemna asta pentru consumatori

Pentru utilizatori, schimbarea va fi hit or miss. Pe de o parte, ea ar putea duce la apariția unor produse mai rafinate și mai capabile. Viitoarele dispozitive ar putea oferi experiențe de urmărire a condiției fizice și a sănătății mai specializate și mai precise. Pe de altă parte, fanii înrăiți ar putea resimți totul ca pe o pierdere.

Într-o declarație pentru Android Authority, compania a menționat că multe dintre caracteristicile de sănătate și fitness lansate în Pixel Watch 3 se datorează moștenirii lăsate de Fitbit. Lansarea recentă a modelului Ace LTE pentru copii arată că marca este încă relevantă.

Faptul că se concentrează pe Pixel Watch pentru smartwatch-uri și Fitbit pentru trackere de fitness ar putea permite companiei să concureze mai eficient cu Apple și Samsung

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult