Meta înlocuiește „Made with AI” după mai multe plângeri din partea utilizatorilor

02.07.2024
Meta înlocuiește „Made with AI” după mai multe plângeri din partea utilizatorilor

Meta face o schimbare semnificativă în modul în care etichetează conținutul generat sau editat cu ajutorul inteligenței artificiale. Decizia vine după o serie de critici din partea influencerilor și fotografilor de pe Instagram. Aceștia s-au plâns că eticheta „Made with AI” nu reflecta corect natura postărilor lor și crea confuzie în rândul utilizatorilor.

Meta introduce „AI Info”

Meta a ținut cont de reclamații și a anunțat că va înlocui vechea etichetă „Made with AI” cu una nouă: „AI Info”.

Aceasta are scopul de a oferi utilizatorilor informații suplimentare despre modul în care AI a fost folosit pentru a crea sau modifica imagini și videoclipuri. Odată apăsată, eticheta deschide următorul mesaj: „AI generativă ar putea fi utilizată pentru a crea sau edita conținutul din această postare”. Varianta „AI Info” va oferi și informații despre ce înseamnă, mai exact, inteligența artificială generativă pentru cei care nu știu.

Detalii și standarde utilizate pentru etichetarea AI

Meta folosește indicatori standard în industrie pentru a detecta dacă inteligența artificială a fost implicată în crearea sau modificarea unei postări. Printre aceștia se numără standardele stabilite de Coaliția pentru Proveniența și Autenticitatea Conținutului și Consiliul Internațional pentru Telecomunicații de Presă.

Meta va continua să colaboreze cu alte companii din industrie pentru a îmbunătăți procesul de etichetare a conținutului AI. Totuși, un număr mare de imagini generate de inteligența artificială continuă să scape nedetectate de instrumentele companiei.

Preocupări legate de utilizarea „AI Info”

Există și preocupări legate de utilizarea frecventă a etichetei „AI Info” pentru a marca inclusiv imagini care au fost retușate via AI. Acest lucru ar putea dilua scopul principal al etichetei: identificarea postărilor manipulatoare și a deepfake-urilor create cu inteligența artificială.

Rămâne de văzut cum va fi primită această schimbare de către comunitatea online și dacă va reuși să răspundă așteptărilor din ce în ce mai crescute.

Sursa: gadgets360

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult