Noua funcție WhatsApp: Reacții rapide la mesaje cu double tap

30.07.2024
Noua funcție WhatsApp: Reacții rapide la mesaje cu double tap

Încă o funcție nouă și interesantă de la WhatsApp: vom putea reacționa la mesajele primite cu un double tap.

Multă vreme o caracteristică a mesajelor directe pe Instagram, double tap ajunge în sfârșit și la fanii WhatsApp. Momentan, ea este încă testată pe dispozitivele cu Android. Utilizatorii trebuie să fie înscriși în canalul beta al aplicației pentru Android ca să aibă acces la ea. Pentru a se alătura canalului, trebuie doar să meargă în pagina de listare a aplicației din Play Store. Atenție: s-ar putea să nu mai fie locuri disponibile pentru a o testa.

Ce știe să facă noua funcție gândită de WhatsApp

Double tap vine cu posibilitatea de a adăuga rapid reacții fie la mesajele simple, fie la cele care conțin GIF-uri, clipuri sau poze. Totul se face direct de pe ecranul dispozitivului pentru a pierde cât mai puțin timp. După ce utilizatorul dă double tap, mesajul va avea, în partea de jos, același emoji cu inimă roșie care apare în conversațiile de pe Instagram.

Momentan, doar acest simbol este disponibil. Dacă preferăm altceva, va trebui să apăsăm lung pe mesaj și să selectăm, din lista ce va apărea cu alte emoji-uri, pe cel pe care-l dorim.

Și acum o veste proastă: funcția nu poate fi dezactivată, deci pot apărea situații neplăcute ca reacții accidentale atât pentru mesajele noi, cât și pentru cele vechi atunci când vrem să căutăm ceva anume în arhivă.

Funcția double tap de la WhatsApp va debuta pentru toți utilizatorii în viitorul foarte apropiat. Vorbim de câteva săptămâni sau luni.

Sursa: WABetaInfo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult