Rețeaua de socializare X, fostă Twitter, a fost interzisă în Brazilia

31.08.2024
Rețeaua de socializare X, fostă Twitter, a fost interzisă în Brazilia
Foto: Shutterstock

În urma unei dispute dintre Elon Musk și Curtea Supremă de Justiție din Brazilia, rețeaua de socializare X (fosta Twitter) a fost interzisă în mod oficial în această țară. Drept consecință a acestei interdicții, Curtea Supremă din Brazilia cere celor de la Apple să înlăture aplicația X din App Store-ul brazilian.

Rețeaua de socializare X a devenit foarte controversată odată cu achiziția acesteia de către Elon Musk din 2022, atunci când încă era numită Twitter. Se estimează că X are în jur de 400 de milioane de utilizatori la nivel global, 20 de milioane dintre aceștia fiind din Brazilia. În ciuda acestei popularități în rândurile utilizatorilor brazilieni, Curtea Supremă de Justiție braziliană a decis interzicerea X.

În urmă cu câteva săptămâni, Musk a decis să închidă biroul X din Brazilia, alegând să concedieze toți angajații diviziei braziliene a companiei. Hotărârea lui Musk a venit după ce X a emis o declarație oficială prin care refuza să pună în aplicare cerințele Curții Supreme din Brazilia, care impusese eliminarea anumitor profiluri de pe platforma de socializare. Acestea erau considerate nocive pentru că răspândeau informații false, lucru considerat și mai grav având în vedere că este an electoral în Brazilia.

Conform legislației braziliene, rețelele de socializare care activează pe teritoriul țării trebuie să aibă un reprezentant local însărcinat cu rezolvarea problemelor de ordin birocratic. Având în vedere că Musk a încălcat această lege, rețeaua de socializare X a fost interzisă în Brazilia. De altfel, platforma primise deja amenzi în valoare de peste 3 milioane de dolari în Brazilia din cauza refuzurilot repetate de a elimina acele profiluri problematice.

Aplicația X trebuie eliminată din App Store și Google Play Store

Odată aplicată interdicția, Curtea Supremă a ordonat tuturor furnizorilor de Internet din Brazilia să elimine accesul la platforma X. De asemenea, autoritățile au cerut celor de la Apple și Google să elimine aplicația X din magazinele de aplicații App Store și Google Play Store.

La ora redactării acestui articol, în ciuda interdicției, aplicația X este încă disponibilă în Apple App Store, permițând utilizatorilor care folosesc o soluție VPN să o acceseze. O amendă de 9000 de dolari pe zi a fost anunțată pentru companiile care nu se vor supune măsurilor de interdicție a X în Brazilia.

Sursa: 9to5Mac.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult