Reuters: soluția găsită de TikTok pentru a evita restricțiile americane

03.06.2024
Reuters: soluția găsită de TikTok pentru a evita restricțiile americane

În urma ultimatumului dat de autoritățile americane, compania chinezească ByteDance are răgaz până pe 19 ianuarie 2025 să vândă platforma de socializare TikTok către o companie americană, altfel riscând interzicerea acesteia pe teritoriul SUA. Zvonurile vorbeau despre faptul că, în ultimă instanță, chinezii ar fi dispuși să îndepărteze TikTok, însă nu și algoritmul din spatele rețelei de socializare.

În acest sens, o relatare a Reuters spune că gigantul chinez ar pregăti o a doua versiune a algoritmului TikTok, care urmează să fie folosită doar pentru cei 170 de milioane de utilizatori ai platformei din Statele Unite ale Americii. Conform mai multor surse ale agenției de presă Reuters, lucrul la noua versiune alternativă de algoritm a început spre finele anului trecut, înainte ca proiectul de lege privind eventuala interzicere a TikTok în SUA să fie aprobat de Congresul american.

Inițial, ByteDance a refuzat să comenteze la adresa dezvăluirilor făcute de Reuters, însă, mai târziu, a afirmat pe X (fostul Twitter) că articolul în cauză furniza informații înșelătoare și inexacte, fără a clarifica însă care dintre afirmațiile făcute de Reuters erau cele inexacte.

Relatarea Reuters spunea că sute dintre inginerii software ai ByteDance și TikTok, atât din China, cât și din Statele Unite ale Americii, au primit instrucțiuni să înceapă separarea a “milioane de linii de cod”, scopul fiind cel de a crea un algoritm nou, complet diferit de cel actual, utilizat și de Douyin, o alta platformă populară de partajare de clipuri video în China, “soră” cu TikTok. Munca de a separa codurile și de a construi un nou astfel de algoritm a fost descrisă drept o sarcină foarte complexă, care ar necesita peste un an pentru a fi dusă la bun sfârșit: fiecare linie de cod ar trebui evaluată separat pentru a putea decide dacă se încadrează sau nu în termenii legislației americane.

Odată finalizat acest pas, ramura americană a TikTok ar urma să opereze platforma și să-i ofere mentenanță în SUA, folosind noul algoritm, complet independent de cel utilizat în restul regiunilor. Totuși, compania ar fi conștientă de faptul că “versiunea americană” de TikTok nu ar fi capabilă să ofere același nivel de performanță și stabilitate precum cea internațională, bazându-se pe inginerii software chinezi de la ByteDance pentru a actualiza codul deja existent în vederea creșterii popularității platformei încă de pe acum, înainte de migrarea către noul algoritm.

Sursa: GSMArena.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult