Threads își sărbătorește prima aniversare. Ce surprize a pregătit Meta cu această ocazie

05.07.2024
Threads își sărbătorește prima aniversare. Ce surprize a pregătit Meta cu această ocazie
Foto: Meta

Threads, rețeaua de socializare pornită de Meta drept concurent pentru Twitter (acum X), își sărbătorește prima aniversare, fiind lansată pe 5 iulie 2023. În perioada scursă de la apariție, Threads deja a strâns 175 de miloane de utilizatori activi pe lună. Vestea a venit chiar din partea lui Mark Zuckerberg, CEO al Meta, prin intermediul unei postări pe Threads.

Popularitatea inițială a Threads a fost șocantă, rețeaua de socializare ajungând la 100 de milioane de utilizatori în doar 5 zile de la lansarea sa din vara trecută. Creșterile ulterioare nu au mai fost atât de fulminante, însă au rămas constante: Threads înregistra 130 de milioane de utilizatori activi în luna februarie a acestui an, publicul rețelei de socializare crescând la 150 de milioane de utilizatori activi în luna aprilie.

Meta Threads

„Cadouri” aniversare modeste pentru utilizatori

Aniversarea Threads este sărbătorită de echipa dezvoltatoare într-un mod relativ reținut. Astfel, utilizatorii Threads primesc noi pictograme pentru aplicația mobilă, o selecție de 5 astfel de icoane (pe lângă cea implicită) fiind disponibile acum pentru cei care accesează Threads de pe smartphone sau tabletă. Noi astfel de pictograme vor fi adăugate zilnic. Le veți găsi în tab-ul “Your Profile” din aplicație (click pe pictograma ce reprezintă un tort aniversar). Aceste pictograme aniversare vor fi disponibile doar pentru o perioadă limitată de timp, iar utilizatorii sunt încurajați să-și aleagă una până pe 12 iulie.

Rețeaua de socializare Threads este inteconectată cu celelalte produse ale Meta – cum ar fi Facebook sau Instagram –, începând cu 25 iunie, utilizatorii din peste 100 de tari având posibilitatea de a-și partaja postările sau fotografiile pe toate rețelele operate de Meta.

Conform unui studiu realizat prin intermediul Instagram, 63% dintre postările publicate pe Threads conțin doar text. Totuși, una din patru postări include cel puțin o fotografie. Pe lângă texte și fotografii, înregistrările audio (voice notes) devin tot mai populare pe Threads, în special în rândul utilizatorilor tineri, care le prefera postărilor text clasice.

Sursa: GSMArena.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult