Twitter face like-urile private. Ce motiv a dus la această decizie?

Twitter face like-urile private. Ce motiv a dus la această decizie?
Foto: Shutterstock

Twitter face like-urile private. Motivul invocat ține de confidențialitate, însă nu este lipsit de controverse.

Din cauza faptului că platforma X (anterior cunoscută sub numele de Twitter) afișează ceea ce utilizatorii „apreciază”, personalitățile publice și politicienii au fost surprinși vizualizând tweeturi indecente și nepotrivite în trecut, notează Engadget.

Acum, Twitter face like-urile private, iar conform șefului companiei, Elon Musk, aceasta este o schimbare importantă pentru ca oamenii să poată „aprecia postările fără a fi atacați pentru asta”. Compania a lansat inițial posibilitatea de a ascunde fila de aprecieri drept un beneficiu pentru abonații X Premium anul trecut.

„Păstrați aprecierile picante private”, a spus X când a anunțat noua funcție.

Twitter face like-urile private pentru a evita crizele de PR pentru utilizatori

Într-un nou tweet, contul @Engineering al X a dezvăluit că rețeaua socială face aprecierile private pentru toată lumea în această săptămână. Utilizatorii nu vor mai putea vedea cine a apreciat postările altor persoane, ceea ce înseamnă că aprecierile pe platformă nu vor mai provoca crize de PR pentru persoanele publice care apreciază postări sexuale, pline de ură sau alte postări neplăcute în general. Totuși, utilizatorii vor putea vedea cine a apreciat propriile lor tweeturi, împreună cu numărul de aprecieri și alte metrici pentru postările lor.

Această schimbare elimină un motiv pentru a obține un abonament premium. Veniturile din publicitate ale companiei au scăzut dramatic anul trecut, iar aceasta a lansat două noi niveluri pentru serviciul său de abonament pentru a ajuta la rezolvarea unor probleme financiare. Nivelul Premium+ costă 16 dolari pe lună și elimină reclamele de pe timeline-uri, în timp ce nivelul cel mai ieftin costă 3 dolari pe lună și nu include bifa albastră.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ştefan Trepăduș este blogger din 2009, abordând subiecte legate de cultură și de tehnologie. După un an petrecut într-o agenție de social media și doi ani în presa locală, el s-a reîntâlnit cu domeniile mai dragi inimii lui, știința și tehnologia, în cadrul grupului Gândul Media Network. citește mai mult