La numai câteva zile după achiziția Twitter, Elon Musk a început deja să „taie în carne vie” fosta conducere a companiei. CEO-ul și CFO-ul anteriori au fost concediați încă din prima zi, iar acum Elon a pus și alte „victime” pe listă. Miliardarul a anunțat că el este noul CEO al Twitter, acesta având poziții similare și în celelalte companii ale sale, Tesla și SpaceX. Nu numai atât, însă acesta pare că este decis să renunțe la vechea conducere complet. Nici consiliul de directori nu a rămas în picioare.
Vechii directori din consiliu au fost concediați în masă, Musk rămânând singurul director din consiliu. Astfel, acesta va avea control deplin asupra companiei, putând lua decizii de unul singur, fără rezistență din partea altora. De altfel, fiind vorba despre o companie privată acum, acesta poate să își creeze propria organigramă, fără să mai țină cont de părerea investitorilor de la bursă.
Totuși, Musk nu este singurul proprietar Twitter. Se pare că Jack Dorsey, fost CEO și fondator Twitter, deține în continuare o parte din companie, la fel ca Prințul Alwaleed Bin Talal. De asemenea, Musk a obținut fondurile pentru a cumpăra Twitter prin diverse împrumuturi la bănci și fonduri de investiții, acestea devenind astfel creditori.
Printre ideile pe care Musk le are pentru Twitter, precum taxarea „insignei” de verificare pentru utilizatorii cu mulți următoritori, Musk se gândește la învierea rețelei de socializare Vine. Acesata, deținută de Twitter, a fost închisă acum mulți ani, și oferea o experiență similară cu ceea ce oferă acum TikTok: clipuri scurte. Astfel, acesta ar putea crea atât o alternativă vestică la WeChat, cum a anunțat deja că dorește să facă cu ajutorul Twitter, cât și o alternativă la TikTok. Acestea sunt cele mai mari rețele de socializare de origine chinezească, care sunt folosite și în vest.