X (Twitter) implementează o nouă funcție cu privire la linkuri. Va fi aceasta utilă sau nu?

X (Twitter) implementează o nouă funcție cu privire la linkuri. Va fi aceasta utilă sau nu?
Foto: Shutterstock

X, platforma de socializare a lui Elon Musk, pare să fie pe cale să adauge o nouă funcție cu privire la linkuri. Aceasta ar putea ajuta la limitarea problemelor tot mai răspândite cu boții, întâlnite de conturile mari pe platformă.

Conform cercetătorului de aplicații Nima Owji, rețeaua socială testează funcție cu privire la linkuri care le-ar permite utilizatorilor să dezactiveze abilitatea altor persoane de a răspunde la postările lor folosind linkuri, deoarece acestea sunt adesea un indiciu important.

Această schimbare nu este neapărat ceva ce și-ar dori toți utilizatorii, dar este genul de îmbunătățire a calității vieții care a devenit din ce în ce mai rară de când Musk a cumpărat Twitter și i-a schimbat numele, scrie T3.com.

Twitter lucrează la o funcție cu privire la linkuri pentru a opri spamul

Christopher Stanley, directorul senior pentru ingineria securității la X, a răspuns la acea postare confirmând că echipa sa a creat această funcție, deși nu a oferit mai multe detalii.

Asta înseamnă că nu știm când este probabil să fie disponibilă noua funcție sau dacă va fi accesibilă pentru toți utilizatorii. Până la urmă, X a blocat multe opțiuni utile în spatele abonamentului premium, în speranța de a-și crește veniturile.

Ca în cazul multor schimbări deja făcute de rețea, merită menționat faptul că și aceasta ar putea avea rezultate mixte în funcție de modul în care este implementată. Deși ar putea opri boții de la spamarea cu linkuri către site-uri suspecte și desfășurarea de înșelătorii de tip phishing sub postările virale, ar însemna, de asemenea, că cineva ar putea posta o afirmație falsă, iar funcția ar putea opri pe oricine altcineva să posteze linkuri către dovezi care o contrazic.

Având în vedere că dezinformarea este o problemă majoră pe X și că în următoarele luni se fac alegeri prezidențiale cu potențial de consecințe mari în SUA, va fi interesant de văzut cum și când va fi implementată această opțiune de limitare a linkurilor. Desigur, există și posibilitatea reală ca aceasta să nu fie lansată deloc, deoarece multe aplicații testează funcționalități pe care nu le implementează în cele din urmă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ştefan Trepăduș este blogger din 2009, abordând subiecte legate de cultură și de tehnologie. După un an petrecut într-o agenție de social media și doi ani în presa locală, el s-a reîntâlnit cu domeniile mai dragi inimii lui, știința și tehnologia, în cadrul grupului Gândul Media Network. citește mai mult