Android 15 este aici: Ce noutăți importante aduce pentru utilizatorii Pixel

16.10.2024
Android 15 este aici: Ce noutăți importante aduce pentru utilizatorii Pixel
Sursa foto: Shutterstock

Google a lansat ieri cea mai recentă versiune a sistemului de operare mobil, Android 15, pentru dispozitivele Pixel.

Aceasta aduce mai multe îmbunătățiri și se concentrează pe securitate, productivitate și experiența utilizatorilor.

Protecție împotriva furtului

Una dintre cele mai importante dintre acestea se numește Theft Detection Lock și, așa cum îi spune și numele, poate detecta potențiale furturi.

Acest lucru este posibil datorită inteligenței artificiale și funcționează astfel: în momentul în care telefonul „simte” că cineva încearcă să fugă cu el, se blochează automat.

Ca o măsură de securitate suplimentară, utilizatorii pot folosi ceva ce se numește Remote Lock. Aceasta blochează dispozitivul de la distanță via numărul de telefon și o verificare simplă de securitate.

O zonă securizată pentru aplicațiile sensibile

O altă funcție nouă și utilă este Private space.

Sursa: 9to5Google

Aceasta este o zonă securizată pe telefon unde utilizatorii pot adăuga aplicațiile sensibile (cele bancare, de exemplu). Este un alt nivel de autentificare și nimeni altcineva în afara utilizatorului nu le poate vedea.

Multitasking îmbunătățit pe dispozitive pliabile și tablete

Dacă folosiți telefoane pliabile sau tablete, veți putea fixa și anula fixarea barei de activități pe ecran pentru un acces rapid la aplicațiile pe care le folosiți mai des.

Cu funcția App pairing, puteți deschide simultan două aplicații în modul ecran divizat.

Îmbunătățiri pentru cameră și conectivitate prin satelit

Și camera a primit îmbunătățiri: controale in-app mai bune în condiții de lumină scăzute și optimizarea Low Light Boost.

Aplicațiile de mesagerie ale operatorilor pot acum să utilizeze conectivitatea prin satelit pentru a trimite și primi mesaje fără conexiune mobilă sau Wi-Fi.

Securitate sporită cu Passkeys

Android 15 este echipată cu Passkeys pentru partea de securitate. Aceasta este o metodă de autentificare ce permite conectarea la aplicații compatibile cu o singură atingere.

Sursa foto: Google

Setările sensibile ca dezactivarea Find My Device și eliminarea cartelei SIM au primit cerințe de autentificare suplimentare.

Predictive Back: Evită închiderile accidentale de aplicații

O altă caracteristică interesantă este Predictive back, care afișează o previzualizare a ecranului de pornire atunci când utilizatorul este pe punctul de a închide o aplicație.

Aceasta este foarte utilă dacă vreți să preveniți închiderile accidentale.

Personalizarea interfeței

Android 15 aduce și îmbunătățiri în ceea ce privește personalizarea interfeței.

Utilizatorii pot acum să afișeze numele complete ale aplicațiilor în launcher, chiar dacă acestea ocupă mai mult de o linie. Selectorul de widget-uri a fost, de asemenea, reproiectat, oferind o experiență mai intuitivă.

Cu noi funcții de protecție împotriva furtului, opțiuni avansate de multitasking și optimizări ale interfeței, Android 15 promite să ofere o experiență mai fluidă și mai sigură pentru utilizatorii de dispozitive Pixel.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult