Anumite funcții din Android 11 nu vor fi prezente pe telefoanele compatibile

29.06.2020
Anumite funcții din Android 11 nu vor fi prezente pe telefoanele compatibile

Google a lansat de curând primul beta pentru Android 11, care dezvăluie multe dintre funcțiile pe care noul sistem de operare le va oferi. Acestea nu sunt toate într-o stare de funcționare optimă, însă telefoanele din viitor care vor veni cu Android 11 preinstalat ar putea să nici nu beneficieze de toate aceste funcții. Conform „Compatibility Definition Document”, publicat recent de Google, producătorii vor putea alege să nu folosească aceste noutăți.

Google nu mai obligă producătorii să includă anumite funcții noi din Android 11

Trei dintre cele mai importante funcții din Android 11 ar putea fi complet opționale. Astfel, necesitatea unui update la Android 11 pentru dispozitivele care oricum nu vor adopta aceste funcții devine foarte mică. Google oferă pentru fiecare versiune a sistemului de operare câte o listă cu funcții obligatorii pe care partenerii trebuie să le folosească și una cu funcțiile opționale.

Se pare că noua interfață disponibilă la apăsarea lungă a butonului Power este una dintre cele opționale. Odată cu Android 11, Google va pune în acest meniu acces la cardurile bancare pentru plăți, cât și control rapid pentru dispozitivele Smart Home. Producătorii care dezvoltă telefoane cu Android vor putea alege să nu folosească această interfață, fiind disponibilă în continuare versiunea veche.

De asemenea, separarea conversațiilor în meniul de notificări într-o secțiune dedicată este acum doar „recomandată”. Google ar prefera ca producătorii să adopte această funcție, făcând accesarea mesajelor mai rapidă din meniul de notificări. Totuși, această capabilitate nu va fi obligatorie.

Cea de-a treia noutate care este listată drept „recomandată”, dar nu obligatorie este integrarea IdentityCredential API. Aceasta va permite stocarea de documente oficiale precum cartea de identitate sau permisul de conducere pe telefon. Totuși, Google nu crede că toți producătorii o vor adopta. Astfel, această capabilitate devenie de asemenea opțională.

Aceste modificări par să fie realizate la cererea producătorilor de dispozitive Android, care nu doreau să adopte soluțiile Google, sau care aveau deja soluții proprietare similare.

sursa: xda-developers

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult