Mai mult decât o simplă unealtă pentru productivitate, cu Evernote putem crea notiţe folosind aproape orice tip de conţinut: secvenţe audio şi video, imagini, porţiuni text şi chiar pagini întregi din ştirile care ne interesează. Toate acestea sunt sincronizate automat între dispozitivele pe care le deţinem, iar funcţia de căutare bine elaborată ne ajută să găsim rapid informaţia de care avem nevoie.
Chiar dacă nu poate înlocui versiunea pentru PC, Adobe Photoshop Express abundă în filtre şi unelte pentru retuşarea pozelor.
Printre funcţiile suportate avem rotire, îndreptare, decupare şi înlăturare efect de ochi roşii. Funcţia Auto-Fix oferă ajustarea automată a contrastului, expunerii şi balansul de alb. Cu Blemish Removal mascăm urmele de murdărie şi alte imperfecţiuni, iar cu setul de filtre “Looks” putem da pozelor o impresie artistică.
Disponibilă pentru instalare gratuit, aplicaţia suportă integrare cu Adobe Creative Cloud, oferind sincronizarea automată a colecţiei de poze pentru retuşuri suplimentare în versiunea Adobe Photoshop pentru PC.
Unul dintre cele mai populare managere de fişiere pentru Android, ES File Explorer impresionează prin abundenţa de facilităţi, toate disponibile gratuit.
Dincolo de funcţia sa primară, ES File Explorer este şi un manager de aplicaţii, task killer, download manager, client universal pentru servicii de stocare cloud (Dropbox, Google Drive, SkyDrive, Box.net, Sugarsync, Yandex, Amazon S3, Ubuntu One), client FTP şi pentru reţele LAN. În plus, cu ES File Explorer putem vizualiza albume de imagini, reda fişiere audio, video şi documente fără să avem nevoie de aplicaţii dedicate pentru fiecare în parte.
Parte din colecţia Google de aplicaţii gratuite, Docs ne permite să edităm şi să gestionăm documentele la care lucrăm punându-le într-o locaţie uşor accesibilă de pe orice dispozitiv.
Cu Google Docs putem compune documente noi sau edita pe cele preluate de pe alte dispozitive, inclusiv documente Microsoft Word. Aplicaţia funcţionează împreună cu serviciul Google Drive de stocare cloud, spaţiul de stocare disponibil nefiind o problemă.
Foarte utilă în momentele când aplicaţiile de pe tabletă se dovedesc inadecvate pentru activitatea propusă, sau pur şi simplu aveţi nevoie urgent să accesaţi PC-ul de la birou, Microsoft Remote Desktop este o unealtă gratuită care nu trebuie să lipsească.
După activarea suportului Remote Desktop pe calculatorul la care dorim să ne conectăm, utilizatorul va avea la dispoziţie un mediu grafic rapid care îi va aduce pe ecranul tabletei interfaţa sistemului Windows, îi va oferi două moduri de control (emulare mouse şi tactil), o tastatură cu butoane funcţionale sau bloc numeric şi streaming audio/video.
Aplicaţia nu oferă opţiunea transferului de fişiere, însă se mai poate lăuda cu acces la Microsoft RemoteApp (aplicaţii Windows dedicate care necesită setarea prealabilă de către administratorul reţelei) şi suport pentru TV-Out.