Apple Maps lansează versiunea beta pentru web: Concurență directă pentru Google Maps

25.07.2024
Apple Maps lansează versiunea beta pentru web: Concurență directă pentru Google Maps
Apple

De azi, Google Maps au competiție: Apple Maps a devenit disponibil pe web. Au durat doar 10 ani pentru acest miracol.

Compania americană Apple a lansat, acum o zi, versiunea beta pentru Apple Maps. Aceasta poate fi folosită atât pe telefon, cât și pe desktop-uri. Utilizatorii din România pot căuta benzinării, restaurante (cu tot cu recenzii, program, sunat pentru a rezerva o masă etc.) și supermarket-uri, dar pot și să obțină indicații de orientare din punctul A în punctul B fie pe jos, fie cu mașina.

Momentan doar atât, pentru că opțiunea Guides duce la articole de pe site-uri din State. Limba disponibilă deocamdată este engleza, suportul pentru celelalte limbi urmând să vină în curând. O funcție suplimentară va debuta lunile următoare și se va numi, în engleză, Look Around. Dacă vreți să vă jucați cu Apple Maps, o puteți face oricând la această adresă.

Browsere compatibile cu Apple Maps

Apple Maps în versiunea beta poate fi folosită cu următoarele browsere: Edge + Chrome pe desktop-uri și Chrome + Safari pe iPad și Mac. Compania nu a uitat de utilizatorii care folosesc alte opțiuni și vor veni cu suport pentru ele în viitorul nu foarte îndepărtat.

Versiunile Apple Maps folosite până acum existau datorită dezvoltatorilor care foloseau API-ul pentru crearea de hărți pentru browsere precum Ecosia, DuckDuckGo, Microsoft Bing și altele asemănătoare. Varianta beta lansată miercuri va ajuta gigantul american să concureze direct cu deja popularul Google Maps.

Între timp, diverse alternative open-source se străduiesc la rândul lor să țina piept atât variantei Apple Maps pentru web, cât și celei de la Google. Overture Maps Foundation, de exemplu, a lansat public primul set de date de cartografiere. Astfel, developerii vor putea folosi gratuit tot ce văd acolo în propriile aplicații.

Sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult