Apple continuă să modifice regulile de pe AppStore pentru a îmbunătăţi intimitatea datelor utilizatorilor săi. Până în prezent, aplicaţiile care cereau acces la lista de contacte pentru diverse funcţii din aplicaţie, puteau păstra acea listă pe serverele proprii, de unde puteau realiza baze de date, uşor de folosit în alte scopuri decât cele menţionate iniţial. De acum înainte, aceste practici sunt interzise, iar aplicaţiile care încalcă noile reguli vor fi eliminate de pe AppStore.
Acest lucru nu înseamnă însă că aplicaţiile nu vor mai putea face aşa ceva. Tot ce va trebui să facă un dezvoltator de aplicaţii pentru a putea colecta date în continuare este să ceară mai multe permisiuni din partea utilizatorilor, însă acestea trebuie să fie formulate într-un fel care să descrie corect modul de utilizare al datelor. Simpla permisiune pentru lista de contacte oferă de acum înainte acces aplicaţiei doar pentru uz în cadrul aplicaţiei.
Mişcarea Apple în această direcţie vine la doar câteva luni de la scandalul Cambridge Analytica, în care Facebook a permis aplicaţiilor terţe să colecteze date despre 87 de milioane de utilizatori, care apoi au fost utilizate pentru a influenţa mai multe alegeri din Statele Unite şi Marea Britanie şi probabil alte ţări. Ce nu poate face noul regulament de pe AppStore este să protejeze utilizatorii care au fost deja afectaţi de colectarea de date prin intermediul aplicaţiilor.