Pentru platforma mobilă iOS, Apple renunţă deja la aplicaţiile pe 32 de biţi, însă în cazul macOS tranziţia completă la 64 de biţi va fi mai lentă şi va porni din 2018. Se pare că sistemul de operare nou anunţat, macOS High Sierra, va fi ultimul care va oferi suport pentru aplicaţii pe 32 de biţi nativ, urmând ca următoarele versiuni să renunţe la compatibilitatea cu software-ul învechit.
În cazul iOS, deja Apple nu mai acceptă înscrierea în AppStore a aplicaţiilor pe 32 de biţi şi încurajează dezvoltatorii să îşi actualizeze aplicaţiile înainte de lansarea iOS 11. După lansare, acele aplicaţii vor fi delistate de pe magazinul de aplicaţii, iar cele deja instalate pe dispozitive nu vor mai putea fi pornite. Situaţia se va repeta anul viitor pentru macOS High Sierra.
Începând cu ianuarie 2018, Apple nu va mai accepta aplicaţii de 32 de biţi noi pentru lansare pe AppStore, urmând ca actualizările pentru aplicaţiile deja existente, care să facă transformarea din aplicaţie pe 32 de biţi în aplicaţie pe 64 de biţi să fie urcate înainte de iunie 2018. Cel mai probabil, dup această dată, aplicaţiile care nu sunt conforme regulilor de pe Mac AppStore vor dispărea.
Nu este clar ce se întâmplă cu aplicaţiile pe 32 de biţi care rulează din afara magazinului de aplicaţii, însă cel mai probabil că odată cu lansarea următoarei versiuni de după High Sierra, orice software pe 32 de biţi va fi împiedicat să ruleze.