Cea mai mare actualizare iOS din istoria Apple se lansează astăzi. Iată principalele noutăți

16.09.2024
Cea mai mare actualizare iOS din istoria Apple se lansează astăzi. Iată principalele noutăți
Sursa foto: Apple

Apple va lansa azi, la ora 20:00 (ora României), mult așteptatul iOS 18, marcând cea mai semnificativă actualizare software de la debutul primului iPhone.

Noua versiune introduce funcții revoluționare centrate pe Apple Intelligence, un sistem bazat pe AI conceput să îmbunătățească experiența utilizatorului în toate aplicațiile.

Apple Intelligence

Inima noului iOS 18 este Apple Intelligence, o suită de instrumente AI integrate în sistemul de operare care combină inteligența artificială generativă cu contextul personal, oferind noi modalități de a scrie, genera imagini și interacționa cu Siri.

În ciuda lansării de astăzi, funcțiile Apple Intelligence nu vor sosi până la iOS 18.1 mai târziu în acest an. Chiar și așa, utilizatorii din Europa nu se vor putea bucura de ele.

Pentru restul lumii, aplicația Image Playground poate genera imagini bazate pe indicații, cu opțiuni stilizate pentru schițe și animații. Instrumentele de scriere le vor permite să rescrie, să corecteze și să rezume textul în aplicații precum Notes și Mail.

Mai nou, Siri poate efectua acțiuni precum apelarea ChatGPT pentru cereri mai complexe, editarea fotografiilor și gestionarea fișierelor.

Funcții îmbunătățite de confidențialitate

Funcțiile de confidențialitate, inclusiv posibilitatea de a bloca aplicațiile în spatele Face ID sau Touch ID și chiar de a ascunde complet aplicațiile din ecranul de pornire, sunt îmbunătățite.

Pentru prima dată, aplicațiilor li se poate acorda acces la contacte selectate, mai degrabă decât la întreaga listă de contacte, oferind un control mai granular asupra partajării datelor.

Un nou manager de parole

Este vorba despre o nouă aplicație numita Passwords, care reunește multe funcții disponibile anterior în iCloud Keychain din Setări.

Aplicația simplifică gestionarea parolelor, a codurilor pentru autentificarea în doi pași a cheilor de acces și multe altele.

Personalizare ecranului de start

Noua versiune aduce mai multe funcții de personalizare. Ecranul de pornire redesenat oferă mai multă flexibilitate, permițând utilizatorilor să rearanjeze aplicațiile și widget-urile.

Centrul de control a fost, de asemenea, revizuit, cu opțiunea de a redimensiona controalele și de a crea mai multe ecrane pentru funcții diferite.

Sursa foto: Heise

Modul de joc

Pentru pasionații de jocuri, Apple aduce Modul de joc pe iPhone, o funcție care optimizează performanța telefonului pentru sesiuni de gaming mai fluide.

Aceasta va reduce sau opri complet activitățile din fundal, permițând jocurilor să ruleze la rate de cadre mai mari.

Telefonul va ajusta și eșantionarea Bluetooth pentru a reduce latența atunci când folosiți căști wireless.

Look nou pentru aplicația Foto

Multe dintre modificări sunt susținute de tehnologia Apple Intelligence.

Totuși, în urma feedback-ului negativ primit în timpul testării beta a iOS 18, Apple a decis să revină asupra unor schimbări și să ajusteze suplimentar aplicația.

Mesaje programate

Pentru prima dată, utilizatorii iPhone pot programa mesaje text în aplicația Messages, iar funcția Tapback acceptă acum orice emoji, datorită noului instrument Genmoji.

În plus, modelele iPhone 14 și mai noi câștigă mesagerie prin satelit, permițând comunicarea text fără conexiune celulară sau Wi-Fi.

Modele compatibile cu iOS 18

Compatibilitatea noii versiuni se extinde începând de la cea mai recentă serie iPhone 16 până la modele mai vechi precum iPhone SE (a 2-a generație).

Lista completă include toate modelele seriilor iPhone 16, 15, 14, 13, 12, 11, precum și iPhone XS, XS Max, XR și iPhone SE (generațiile 2 și 3).

Cum să o descărcați

Va trebui, mai întâi, să vă salvați datele, să vă conectați la Wi-Fi și să vă asigurați că telefonul are suficientă baterie. Apoi trebuie să accesați Setări > General > Actualizare software și să urmați instrucțiunile de pe ecran.

Sursa: MacRumors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult