Cum îți protejează Google telefonul Android de hoți: Trei funcții noi

07.10.2024
Cum îți protejează Google telefonul Android de hoți: Trei funcții noi
Sursa foto: Shutterstock

Coșmarul cel mai negru al oricărui utilizator de telefon Android este să-l uite undeva și să-i fie furat, fără nicio șansă de a-l mai revedea. Sau să-i fie smuls din mână, pe stradă.

Ei bine, pentru toate aceste situații mai mult decât neplăcute, Google a dezvoltat trei noi funcții care promit să revoluționeze securitatea dispozitivelor.

Acestea se numesc Remote Lock, Offline Device Lock și Theft Detection Lock. Toate au trecut printr-o perioadă de testare beta în Brazilia înainte ca gigantul american să decidă să le facă disponibile gradual pentru utilizatorii din întreaga lume.

Ce face fiecare funcție?

Remote Lock permite utilizatorilor de dispozitive Android să le blocheze de la distanță folosindu-și numărul de telefon. Este un lucru extrem de util în cazul în care nu putem accesa Find My Device prin parola contului Google.

O alta măsură de protecție este Offline Device Lock. Rolul ei este simplu: contracarează tactica folosită de majoritatea hoților, aceea de a deconecta telefonul de la Internet pentru a nu mai putea fi urmărit.

Sursa foto: PhoneArena

Modul în care funcționează este următorul: blochează automat display-ul dispozitivului atunci când acesta este menținut offline pentru o perioadă prelungită, oferind astfel protecția dorită chiar și în absența unei conexiuni la Internet.

Însă cea mai impresionantă dintre noile funcții se numește Theft Detection Lock. Aceasta folosește machine learning pentru a identifica scenarii de furt în timp real. Sistemul poate detecta situații în care un smartphone este smuls din mâna utilizatorului, indiferent dacă hoțul încearcă să fugă pe jos.

În momentul în care detectează un astfel de incident, dispozitivul se blochează automat și împiedică accesul la orice fel de date importante, dar și la aplicații.

Disponibilitatea funcțiilor la nivel global

Cele trei noi funcții de la Google sunt în plin proces de implementare. În timp ce unii utilizatori au deja acces la Offline Device Lock și Theft Detection Lock, alții pot folosi doar Remote Lock.

Sursa foto: PhoneArena

Compania a confirmat că versiunile finale ale acestor funcții vor fi disponibile pentru toată lumea până la sfârșitul acestui an.

Compatibilitate și verificare

Compatibilitatea acestor funcții se extinde la toate dispozitivele cu Android 10 sau versiuni mai noi.

Pentru a verifica disponibilitatea acestor funcții pe propriul telefon, utilizatorii pot căuta „Theft Protection” în setări. O a doua modalitate ar fi să meargă la Setări > Google > Protecție personală și securitate dispozitiv.

Un răspuns necesar în fața furturilor de telefoane

În contextul creșterii numărului de furturi de telefoane mobile la nivel global, aceste funcții de securitate vin ca un răspuns necesar.

Sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult