Cum va transforma Copilot Windows 11: Funcții noi și integrare îmbunătățită

01.08.2024
Cum va transforma Copilot Windows 11: Funcții noi și integrare îmbunătățită
Microsoft

În ultimele șase luni, Microsoft a fost foarte activă în ceea ce privește integrarea funcției Copilot în Windows 11. Recent, au apărut dovezi că vor să integreze asistentul Copilot în Meniul Start din Windows 11.

Conform Windows Latest, versiunile de previzualizare pentru Windows 11 24H2 conțin referințe la Copilot. ID-ul „CotextualCopilotActionsOnStartRecommended” sugerează că asistentul bazat pe inteligența artificială ar putea fi adăugat direct în Meniul Start.

Funcționalități noi: Ce poate face Copilot

Viitoarea integrare ar putea aduce funcționalități suplimentare. De exemplu, „GestureCopilot” ar permite lansarea asistentului prin gesturi efectuate fie pe ecran, fie pe trackpad. Astfel, interacțiunea cu asistentul AI ar deveni semnificativ mai fluidă și intuitivă.

Copilot ar putea oferi sugestii bazate pe căutările noastre sau pe aplicațiile și fișierele cu care lucrăm zilnic. Dacă, de exemplu, am vrea să căutăm un document important, asistentul va cere automat deschiderea acestuia sau chiar editarea anumitor secțiuni.

Extinderea noilor opțiuni în File Explorer

Cei care folosesc versiunile Insider ale Windows 11 24H2 pot trimite fișiere și imagini în Copilot, dar Microsoft dorește să extindă această funcționalitate. De exemplu, în File Explorer, utilizatorii ar putea vedea sugestii direct pentru fișierele și imaginile pe care le au.

Mai mult, Copilot ar putea îmbunătăți secțiunea Recomandări din Meniul Start. Noua funcționalitate ar putea conține comenzi precum „Trimite la Copilot”, oferind o modalitate rapidă de a trimite elementele selectate către acesta pentru analize sau sugestii.

În demo-ul prezentat la Build 2024 au fost demonstrate noi opțiuni pentru editarea imaginilor direct din File Explorer, fără a fi nevoie ca utilizatorul să deschidă Copilot. Acest lucru ar putea fi disponibil local doar pe PC-urile dotate cu NPU. Si calculatoarele obișnuite vor beneficia de rezultate bazate pe cloud pentru aceste acțiuni.

Ce ar însemna Copilot pentru Windows 11

Varianta 24H2, care ar putea fi lansat în ultimele luni ale lui 2024, va avea câteva actualizări interesante. Rămâne de văzut ce funcționalități noi va aduce Copilot și cum vor îmbunătăți acestea experiența utilizatorilor de Windows 11.

Sursa: Windows Latest

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult