Cursa Android 15 se intensifică: Încă două companii oferă actualizarea

17.10.2024
Cursa Android 15 se intensifică: Încă două companii oferă actualizarea
Sursa foto: Shutterstock

Anul acesta, competiția pentru Android 15 pare mai acerbă ca niciodată.

În timp ce Google, creatorul sistemului de operare, a lansat deja versiunea stabilă pentru dispozitivele sale Pixel pe 15 octombrie, alți producători de telefoane se grăbesc să țină pasul.

Motorola face progrese

Motorola, o companie care nu era cunoscută pentru actualizările rapide în trecut, a început să distribuie o versiune beta a sistemului de operare pentru anumite dispozitive Edge 50.

Deși deocamdată doar câteva modele Edge 50 Fusion sunt eligibile pentru beta, și criteriile de selecție nu sunt clare, această mișcare ar putea fi rezultatul promisiunii pe care compania a făcut-o de a oferi cinci ani de actualizări pentru gama Edge.

Samsung, în așteptarea anunțului oficial

Compania sud-coreeană este prima care adoptă actualizările majore Android, dar încă nu a făcut niciun anunț oficial despre mult așteptata actualizare One UI 7 bazată pe Android 15.

Cu toate acestea, a promis că va aduce update-ul pe o gamă largă de dispozitive, de la Galaxy A14 până la Galaxy S24 Ultra.

OnePlus pregătește OxygenOS 15

Între timp, OnePlus a anunțat că va lansa oficial OxygenOS 15, bazat pe Android 15, în cadrul evenimentului online organizat pe 24 octombrie 2024.

Compania promite că noua versiune va introduce funcții alimentate de inteligența artificială și un design mai fluid, descriind-o ca fiind cea mai rapidă și „user-friendly” versiune de OxygenOS de până acum.

Evenimentul va dezvălui și lista dispozitivelor care vor primi această actualizare, dar este de așteptat ca modelele recente, precum OnePlus 12, OnePlus 11 și OnePlus Open, să beneficieze rapid de noul software.

Alți jucători în cursă

Deși compania nu a specificat încă exact ce funcții AI vor fi incluse, se așteaptă ca acestea să se concentreze pe maximizarea productivității și creativității.

Vivo și Asus sunt, de asemenea, în arenă, cu Vivo începând deja distribuirea actualizării Android 15, iar Asus lansând o versiune beta pentru unul dintre modelele sale high-end.

Ce aduce nou Android 15?

Aceasta nu pare să fie o actualizare majoră față de versiunea anterioară.

Multe dintre noile sale caracteristici, cum ar fi multitasking-ul îmbunătățit pentru dispozitivele pliabile și Private Space, sunt deja disponibile pe unele smartphone-uri, cum ar fi cele de la OnePlus.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult