Folosit de utilizatorii Windows 10 pentru a accesa internetul fără ca activităţile desfăşurate să fie păstrate în istoricul de navigare, modul InPrivate oferit de web browserul Microsoft Edge ar putea să nu fie chiar atât de sigur pe cât se credea. Potrivit unor specialişti în securitate, istoricul de navigare poate fi reconstruit indiferent de modul în care folosim web browserul Edge, funcţia InPrivate fiind astfel inutilă.
Potrivit analizei făcute de un expert în securitate pe nume Ashish Singh, Microsoft Edge continuă să înregistreze istoricul de navigare chiar şi după ce utilizatorii activează modul InPrivate. Chiar dacă datele relevante nu apar în secţiunea Hub, la tab-ul History, istoricul de navigare poate fi încă reconstruit folosind datele păstrate în fişierul WebCache, pe baza listei cu adrese URL recent vizitate.
Simplificând şi mai mult sarcina unui hacker, sau agenţie guvernamentală care doreşte reconstruirea istoricului de navigare pentru un utilizator anume, fişierul WebCache conţine şi un tabel numit Container_n, în care toate înregistrările sunt marcate cu un parametru, fixat automat cu valoarea 8 pentru website-urile care au fost accesate folosind modul de navigare InPrivate. Astfel, evidenţierea adreselor URL suspicioase din istoricul de navigare devine o sarcină banală, uşor de dus la bun sfârşit cu o aplicaţie special adaptată acestui scop.
Confruntaţi cu cele descoperite, oficialii Microsoft nici măcar nu au încercat să demonteze acuzaţiile, trimiţând în schimb un comunicat prin care admit că tab-urile deschise în modul InPrivate nu funcţionează cum ar trebui, declarând totodată că problema va fi soluţionată în cel mai scurt timp posibil.