Cunoscut printre utilizatori drept Patch Tuesday, calendarul săptămânal după care erau livrate actualizările pentru platforma Windows va fi abandonat. În schimb, în loc să primească toate patch-urile disponibile într-o singură zi (de obicei marţi), Windows 10 va avea parte de un flux constant de actualizări, eliminând decalajul ce apărea între finalizarea patch-urilor şi aplicarea lor efectivă pe dispozitivele utilizatorilor.
Dezvăluirea a fost făcută de Terry Myerson, vicepreşedinte Microsoft şi lider al diviziei Operating Systems, în cadrul unei conferinţe ţinută zilele trecute. ˝Compania va livra patch-urile imediat ce sunt disponibile, generând un flux constant de inovaţie pe durata fiecărei luni˝, declara vicepreşedintele Microsoft.
Fără Patch Tuesday, actualizările de securitate vor putea fi aplicate imediat, evitând decalajele de câteva zile sau chiar săptămâni, în care PC-urile utilizatorilor rămân vulnerabile la atacuri.
˝Cu toţii ştim că lucrul cel mai important de făcut pentru a proteja securitatea unui dispozitiv, sau afacere, este să fim la zi cu ultimele versiuni software, inclusiv cele mai noi patch-uri˝, declară oficialul Microsoft.
În loc de Patch Tuesday, utilizatorii vor avea de ales între un aşa numit „fast ring” şi „slow ring„, primul livrând patch-urile imediat ce sunt publicate iar al doilea după un calendar precis, grupate în calupuri transferabile cu un singur download.
Din păcate, o consecinţă nedorită pentru scurtarea timpului de livrare a pachetelor de actualizare ar putea fi strecurarea mai uşoară a patch-urilor cu probleme, insuficient testate înainte de a fi publicate. De altfel, chiar şi cu vechiul calendar săptămânal astfel de probleme au mai apărut, anumite patch-uri fiind retrase de Microsoft după ce au cauzat utilizatorilor mai multe probleme decât rezolvau.