Începând cu Windows 8, Firefox va pune la dispoziţia utilizatorilor două interfeţe distincte: cea clasică în stil Windows 7 şi o interfaţă Metro complet nouă, optimizată pentru interacţiunea prin ecrane touch.
Deşi încă nu oferă o versiune publică de testare, echipa de programatori responsabilă de adaptarea Firefox pentru interfaţa Metro ne asigură că noua interfaţă este perfect utilizabilă, oferind suport pentru tab-uri şi salvarea de fişiere bookmark, funcţie history şi cache, respectiv o secţiune de unde putem ajusta opţiunile de configurare.
Fiind creat pe baza aceloraşi concepte şi idei, Firefox pentru interfaţa Metro se aseamănă mult cu ediţia pentru dispozitive Android. Totuşi, procesul de adaptare va scoate în cele din urmă la iveală tot mai multe din trăsăturile specifice sistemului Windows 8, cum ar fi funcţia „snap” pentru lucrul simultan cu două aplicaţii Metro aşezate alăturat.
O altă noutate este integrarea Firefox cu serviciul Global Gearch din Windows 8, ce permite iniţierea de căutări pe web din orice ecran. În timp ce tastarea unei adrese URL ne va duce la website-ul dorit, orice alţi termeni folosiţi vor fi transferaţi direct motorului de căutare pentru obţinerea de informaţii detaliate. Tot o funcţie specifică interfeţei Metro este şi file picker, folosită pentru deschiderea şi salvarea de fişiere pe harddisk.
Mozilla a ales să nu urmeze întrutotul recomandările Microsoft pentru crearea de aplicaţii Windows 8, ne creând o versiune Firefox special adaptată pentru interfaţa Metro. În schimb, Firefox devine un browser hibrid, capabil să funcţioneze atât ca aplicaţie Metro dar şi aplicaţie Windows clasică. Abordarea aleasă permite ca Firefox să funcţioneze la fel ca şi până acum pentru utilizatorii care aleg să ignore interfaţa Metro, fiind totodată şi pe placul celor care o preferă.
Din păcate pentru a beneficia de interfaţa Metro este necesară configurarea Firefox ca web browser principal. De vină pentru asta este chiar Microsoft, compania alegând să limiteze interfaţa Metro pentru folosirea în orice moment a unui singur web browser. Asta înseamnă că pentru a trece de la un web browser la altul sub interfaţa Metro, suntem nevoiţi mai întâi să-l închidem pe cel vechi şi să alegem alt web browser principal din opţiunile de configurare.
Din punctul de vedere al creatorilor Firefox, această limitare nu este neapărat un lucru rău, deoarece activarea suportului pentru interfaţa Metro presupune automat configurarea Firefox ca browser principal, în detrimentul oricărui web browser concurent care mai este instalat în calculator.