Google Earth aduce imagini istorice și extinde acoperirea Street View în 80 de țări

25.09.2024
Google Earth aduce imagini istorice și extinde acoperirea Street View în 80 de țări
Sursa foto: Google

Google Earth ne invită, prin intermediul celei mai recente actualizări, să explorăm istoria vizuală a planetei noastre și să observăm transformările geografiei umane și naturale de-a lungul ultimelor opt decenii.

Imaginați-vă că puteți să vă plimbați virtual pe străzile Bucureștiului din perioada interbelică sau a Berlinului anilor ’70.

Acest lucru devine acum realitate grație noii funcționalități de imagini istorice integrate în Google Earth.

O călătorie în timp cu imagini istorice

Utilizând o colecție impresionantă de fotografii aeriene și imagini de arhivă, platforma ne oferă posibilitatea de a observa evoluția orașelor, cartierelor și peisajelor naturale.

Dar nu doar călătoria în timp este punctul forte al acestei actualizări. Programul vine cu o interfață complet redesenată, mai intuitivă și mai prietenoasă, care pune accentul pe colaborare și management de proiect.

Sursa foto: Google

Echipele de cercetare și grupurile de studiu vor găsi acum mai ușor să lucreze împreună, beneficiind de instrumente avansate pentru gestionarea fișierelor și partajarea descoperirilor.

Extinderea acoperirii Street View în 80 de țări

Un alt aspect de menționat este extinderea acoperirii Google Street View.

Nu mai puțin de 80 de noi țări, printre care Liechtenstein, Bosnia și Herțegovina și Paraguay sunt acum accesibile prin intermediul acestei funcții.

Utilizatorii pot explora străzi, magazine și locuri emblematice din colțuri îndepărtate ale lumii, simțindu-se ca și cum ar fi acolo în persoană.

Imagini mai clare datorită AI

Algoritmi sofisticați de inteligență artificială sunt folosiți pentru a elimina norii, ceața și pâcla din imaginile satelitare, oferind o vizibilitate mult mai clară asupra suprafeței Pământului.

Sursa foto: Google

În plus, multe dintre imaginile existente au fost supuse unui proces de upscaling, rezultând în reprezentări mai clare și mai detaliate ale lumii înconjurătoare.

Disponibilitate pe mobil și desktop

Update-ul nu se limitează la aplicația de desktop. Utilizatorii vor putea accesa noile funcționalități atât pe telefoane, cât și prin intermediul browserului web preferat.

Compania anunță că echipamentele de captare a imaginilor pentru Street View au fost modernizate, devenind mai ușoare și mai puternice.

Acest lucru va permite extinderea acoperirii în zone anterior inaccesibile, promițând o explorare virtuală și mai cuprinzătoare a planetei noastre în viitorul apropiat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult