Noutăți Google Meet: Subtitrări în timp real și opțiuni de personalizare pentru iOS și Android

16.08.2024
Noutăți Google Meet: Subtitrări în timp real și opțiuni de personalizare pentru iOS și Android
Sursa foto: Google Workspace Updates

Google a dezvăluit recent o serie de noi instrumente și funcționalități menite să transforme Google Meet într-o platformă versatilă, potrivită nu doar pentru discuțiile cu colegii, ci și pentru comunicarea de zi cu zi cu prietenii sau familia.

Subtitrări în timp real și design nou

Noile actualizări aduse aplicației mobile Google Meet pentru dispozitivele cu iOS și Android promit o experiență îmbunătățită și mai accesibilă. Utilizatorii vor beneficia acum de funcții avansate ca subtitrări în timp real în peste 70 de limbi, dar și acces ușor la fundaluri, efecte speciale și filtre.

Un aspect important al acestei actualizări este interfața redesenată: inițierea și primirea apelurilor video vor fi mult mai rapide. Noul look include butoane de control al apelurilor similare cu cele folosite pentru întâlnirile cu colegii. Exista inclusiv o funcție de chat care permite schimbul de mesaje și link-uri fără a întrerupe conversația video.

Butoane de control mai mari și posibilități de personalizare

Pentru situațiile în care utilizatorii sunt în mișcare, Google Meet introduce un mod audio optimizat. Acum, butoanele de control sunt mai mari și mai ușor de accesat. Noua funcție de transfer al apelurilor permite mutarea apelului video pe o tabletă fără a întrerupe conversația.

Google Meet pune un accent mare și pe personalizare. Utilizatorii vor putea să combine multiple efecte, cum ar fi accesorii amuzante, filtre sau fundaluri virtuale. În plus, reacțiile cu emoji-uri populare ca „smiley face” permit exprimarea rapidă a sentimentelor in timpul apelurilor de grup, fără a întrerupe nicio secundă fluxul conversației.

O altă noutate interesantă este posibilitatea de a partaja ecranul, facilitând astfel trimiterea de fotografii, videoclipuri sau prezentări în timpul apelurilor.

Implementare treptată

Aceste update-uri vor apărea treptat în următoarele luni pentru toți utilizatorii. Compania americană îi sfătuiește pe aceștia să-și mențină aplicația actualizată pentru a se putea bucura de noile funcționalități cât mai repede.

Dacă un participant la apel nu utilizează cea mai recentă versiune a aplicației, va reveni la experiența clasică.

Prin aceste îmbunătățiri, Google își propune să transforme Meet într-o platformă de comunicare completă, adaptată atât pentru mediul profesional, cât și pentru interacțiunile personale pe toate dispozitivele mobile echipate cu Android și iOS.

Sursa: Google

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult