HarmonyOS NEXT de la Huawei vine cu o surpriză mare pentru utilizatori

09.12.2024
HarmonyOS NEXT de la Huawei vine cu o surpriză mare pentru utilizatori
Sursa foto: KidAndroid RH

Huawei este cunoscut pentru inovațiile sale, iar dezvoltarea sistemului de operare HarmonyOS a fost un pas important în această direcție.

Totuși, cu toate că HarmonyOS NEXT a fost creat pentru a rula doar aplicații native și a renunțat la suportul pentru Android, există o modalitate de a rula aplicații Android pe dispozitivele echipate cu acest sistem de operare.

Un sistem nou

În ciuda faptului că HarmonyOS NEXT este construit pe un nucleu propriu, folosind limbajul de programare Cangjie și modelul de inteligență artificială Pangu, Huawei a reușit să vină cu o soluție pentru utilizatorii care doresc să folosească aplicații Android pe dispozitivele lor și un utilizator Reddit a testat-o.

Este vorba despre un emulator numit „EasyAbroad”, disponibil în AppGallery.

Acest emulator este destinat în special utilizatorilor Huawei care lucrează în afaceri internațională ce implică zone din afacerea chineză și care au nevoie de serviciile Google Mobile Services (GMS) pentru a accesa aplicații esențiale precum YouTube, Instagram sau Google Maps.

„EasyAbroad” permite utilizatorilor să instaleze aplicații Android direct pe dispozitivele Huawei.

Ce poate face „EasyAbroad”?

Odată instalat, emulatorul oferă un magazin de aplicații propriu, din care utilizatorii pot descărca aplicații populare, inclusiv cele trei de mai sus, plus Facebook, Gmail sau Netflix (varianta standard).

Aceste aplicații sunt accesibile dintr-un folder pe ecranul principal al telefonului, dar nu pot fi plasate individual pe ecranul principal, iar utilizatorii nu pot interacționa direct cu iconițele aplicațiilor.

Compatibilitate

Un creator de conținut YouTube a testat recent emulatorul și a constatat că aplicațiile Android s-au încărcat rapid și au funcționat destul de bine, în ciuda unei posibile lipsuri de integrare completă cu ecosistemul Google.

Un factor cheie în acest sens este folosirea microG, o implementare open-source a serviciilor Google Play, care permite aplicațiilor Android să funcționeze fără a fi nevoie de un cont Google sau de acces la serverele Google.

Cu microG, aplicațiile vor funcționa în continuare pe HarmonyOS NEXT, fără a risca să fie blocate.

Provocările Huawei după 2019

De la decizia administrației Trump din 2019 de a pune Huawei pe lista entităților interzise, compania a pierdut accesul la multe dintre tehnologiile din Statele Unite, inclusiv la Google și la serviciile sale mobile.

Aceasta a fost o lovitură majoră pentru Huawei, care a fost nevoită să dezvolte un sistem de operare propriu, HarmonyOS, pentru a înlocui Android și serviciile sale Google.

Deși sistemul de operare nu mai depinde de Android, „EasyAbroad” este o cale de a depăși aceste limitări și de a aduce utilizatorilor un sistem de operare compatibil cu aplicațiile Android esențiale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult