La începutul lunii februarie a acestui an, un dezvoltator software a descoperit că aplicaţia Path pentru iOS foloseşte accesul la agenda telefonică pentru a facilita descoperirea mai uşoară a prietenilor care folosesc această aplicaţie. Plasarea online a acestor date fără acordul utilizatorilor, chiar dacă a fost una lipsită de intenţii rele, a declanşat un scandal care a escaladat repede când s-a descoperit că şi alte aplicaţii celebre fac acelaşi lucru.
Producătorul şi-a cerut scuze, a actualizat aplicaţia cu o rutină care avertizează utilizatorul asupra acestui aspect, însă problema intimităţii utilizatorilor iOS a ajuns până în Congresul Statelor Unite, Apple fiind chestionaţi asupra modului în care vor rezolva problema.
BitDefender a descoperit că, în condiţiile în care iOS nu a primit o actualizare în acest sens, 19% din aplicaţiile din App Store colectează date din agenda telefonică iar 41% colectează datele localizării geografice fără ştirea utilizatorului. Mai mult, 42,5% dintre aceste nu criptează datele stocate online, ceea ce reprezintă o breşă de securitate în faţa căreia utilizatorul este lăsat fără şanse de apărare.
Actualizarea politicilor de securitate promisă de Apple nu va sosi decât odată cu lansarea iOS 6, această versiune urmând să avertizeze utilizatorul despre drepturile de acces pe care aplicaţia le cere. Iniţial s-a crezut că Apple va actualiza toate versiunile curent folosite, adică 5.1.1, 4.2.1 şi 3.1.3, însă se pare ca doar terminalele iOS 6 vor fi în siguranţă, ceea ce va lăsa pe dinafară utilizatorii modelelor iPhone 3G, iPod Touch din primele trei generaţii şi prima generaţie de iPad.