Rata de adopţie a celei mai recente versiuni a platformei Android nu a evoluat niciodată într-un ritm susţinut, actualizările software pentru telefoanele vechi sau telefoanele noi vândute având nevoie de timp pentru a deveni relevante. Conform ultimelor date publicate de Google, luna aprilie a fost marcată însă de o creştere vizibilă a ponderii versiunii Android 5.0, aceasta ajungând acum la aproape zece procente.
La sfârşitul lui martie, ponderea telefoanelor Android 5.x care s-au conectat la Google Play în cursul ultimei săptămâni a lunii a fost de numai 5,4 procente. Caracterizată de lansarea unui număr crescut de telefoane noi şi intensificarea programelor de actualizare software pentru telefoanele vechi, luna aprilie a fost însă marcată de o creştere vizibilă a ratei de adopţie a versiunilor 5.0 şi 5.1, Android Lollipop ajungând astfel în doar treizeci de zile la o cotă de 9,7 procente.
Conform datelor culese în intervalul 28 aprilie – 4 mai, această creştere s-a făcut în detrimentul versiunilor anterioare Kit Kat şi Jelly Bean. Astfel, ponderea platformei Android 4.4 a coborât de la 41,4 la 39,8 procente, cel mai probabil datorită actualizării unor telefoane lansate în cursul anului trecut, iar pachetul de versiuni Android 4.1 – 4.3 a coborât şi el de la 40,7 procente la 39,2 procente.
Android 4.4 rămâne în acest moment platforma Google predominantă, aceasta fiind urmată de versiunile Jelly Bean. Versiunile mai vechi Android 4.0 şi Android 2.3 au puţin pentru cinci procente, iar anticul Android 2.2 este pe cale de dispariţie cu numai o treime de procent. Google nu mai contorizează versiunile Android 2.1 sau mai vechi care se conectează la Google Play, însă afirmă că acestea deţin încă o cotă de un procent din totalul telefoanelor care se conectează la alte servicii Google.