Microsoft a lansat Office 2024. Cât costă suita și ce aplicații sunt incluse

03.10.2024
Microsoft a lansat Office 2024. Cât costă suita și ce aplicații sunt incluse
Foto: Microsoft

După cum promisese în primăvara acestui an, Microsoft a lansat Office 2024, o nouă versiune a celebrei suite de aplicații de productivitate pentru cei care nu doresc să se aboneze la serviciul Microsoft 365. Astfel, pachetul de aplicații Microsoft Office 2024 este disponibil acum atât pentru clienții individuali, cât și pentru firme, și include versiunile actuale ale aplicațiilor Word, Excel, PowerPoint, OneNote și Outlook, atât pentru Windows PC, cât și pentru Mac.

Office 2024 vine și o cu temă vizuală implicită nouă, care folosește principiile Fluent Design de la Microsoft, pentru a conferi aplicațiilor un look similar cu cel adus de Windows 11. În rest, cele mai mari îmbunătățiri au fost aduse aplicațiilor Excel, PowerPoint și Outlook. Spre exemplu, în Excel, au fost adăugate funcții noi care pot folosi elemente text și array în worksheet-uri, precum și o funcție nouă IMAGE care poate extrage și folosi fotografii de pe Internet. În chart-uri pot fi folosite Dynamic Arrays, care se actualizează în mod dinamic. De asemenea, conform Microsoft, viteza și stabilitatea Excel 2024 ar trebui să fie superioare versiunilor anterioare.

În PowerPoint a fost introdusă posibilitatea de a adăuga semnalul live de la o cameră video în cadrul prezentărilor, dar și un nou “studio de înregistrări”, cu ajutorul căruia se pot înregistra voce narată, animații, tranziții etc. Se pot adăuga acum și subtitrări pentru fișierele video sau audio incluse în prezentări.

Noul Outlook inclus în Office 2024 aduce îmbunătățiri componentei de căutare, Microsoft promițând rezultate mai relevante din mesaje, atașamente, contacte sau evenimentele din calendar. Au fost incluse și opțiuni suplimentare legate de întâlniri, inclusiv posibilitatea de a le scurta automat. Utilizatorii de Mac pot personaliza acum funcțiile atașate gesturilor swipe stângă și swipe dreapta din Outlook.

De asemenea, în World, Excel și PowerPoint puteți adăuga o imagine de pe un dispozitiv mobil ce rulează sistemul de operare Android, fiind introdus și suportul pentru versiunea 1.4 a formatului de fișiere OpenDocument (ODF). În Word și PowerPoint se regăsește și posibilitatea de a reacționa la comentariile incluse în documente.

Word 2024 va include și posibilitatea de a recupera documentele la care se lucra în cazurile neplăcute în care intervine un crash al computerului sau cade curentul. La prima repornire, World va deschide automat toate fișierele utilizate înainte de crash.

Pentru a putea folosi Office 2024, veți avea nevoie de un cont Microsoft și o conexiune la Internet, însă aceasta din urmă va fi necesară doar pentru activarea suitei și descărcarea aplicațiilor, precum și a eventualelor update-uri de securitate. Office 2024 va rula pe Windows 10, Windows 11, precum și pe cele mai recente trei ediții de MacOS.

Office 2024 – variante și prețuri

Conform comunicatului oficial, Office 2024 este disponibil în două variante. Office Home 2024 include Word, Excel, PowerPoint și OneNote pentru PC și Mac, având un preț oficial de 149,99$. Office Home and Business 2024 costă 249,99$, include în plus și Outlook, dar și dreptul de a folosi aplicațiile în scopuri comerciale.

Pentru România însă, prețurile sunt ușor diferite: pe site-ul Microsoft, Office Home 2024 costă 729,99 lei, iar Office Home and Business 2024 are un preț afișat de 1.499,00 lei.

Sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult