Microsoft revine: O nouă actualizare pentru Windows 10 și îmbunătățiri de securitate

11.07.2024
Microsoft revine: O nouă actualizare pentru Windows 10 și îmbunătățiri de securitate

Luna trecută, cei de la Microsoft anunțau sfârșitul suportului pentru Windows 10 în octombrie 2025. Iată că s-au răzgândit: avem o nouă actualizare importantă pentru această versiune. Să vedem ce beneficii aduce pentru posesorii de PC-uri cu Windows 10 21H2 si și 22H2.

Noul update KB5040427 pentru Windows 10

Cea mai recentă actualizare pentru Windows 10 este disponibilă sub numele de KB5040427 și are în centru atât transformarea Copilot AI într-o aplicație independentă cu funcționalități extinse, cât și îmbunătățiri de securitate. Versiunea promite multiple schimbări, printre care un acces mult mai rapid pentru utilizatori datorită poziționării Copilot în centrul barei de activități Windows. Noua interfață organizează toate funcțiile într-un meniu lateral stâng, permițând accesul facil la plugins.

Dacă este folosită împreună cu Microsoft 365, suportul pentru tab-urile Web și Work va exista în continuare. De asemenea, Copilot va putea fi redimensionată astfel încât să poată fi ajustată și mutată pe alte monitoare în funcție de preferințele și nevoile utilizatorilor.

Îmbunătățiri de securitate

Windows 10 KB5040427 corectează multiple vulnerabilități ale sistemului de operare, inclusiv bug-ul din bara de activități observat de utilizatori luna trecută. A fost rezolvată și problema click dreapta în anumite aplicații. Înainte, dacă utilizatorul selecta o opțiune din meniul contextual, vedea o fereastră cu acest mesaj: „Deschidere cu”. Acum, opțiunile funcționează cum trebuie și sarcina selectată rulează corect.

Sursa: Windows Latest

Microsoft lucrează la rezolvarea mesajului de eroare 0x80070520 care apare la schimbarea imaginii de profil.

Cerințe minime de sistem pentru Windows 10 KB5040427

Pentru a vă putea bucura de actualizare, aveți nevoie doar de un computer (chiar și un model mai vechi) cu Windows 10 și următoarele specificații: 4GB de RAM și un ecran de 720p. Este important de menționat că, pentru a asigura performanțe optime, procesarea se va face în cloud, nu local.

Disponibilitate Windows 10 KB5040427

Nu toată lumea se va putea bucura de această actualizare. Mai mult, nu se știe data exactă când o vor primi cei cu PC-uri echipate cu Windows 10 versiunile 21H2 și 22H2, dar acest lucru se va întâmpla pe măsură ce Microsoft o va lansa treptat. Întregul proces poate dura de la câteva zile la câteva luni.

Sursa: BleepingComputer

In momentul în care va ateriza pe calculator, KB5040427 va începe să se descarce și să se instaleze automat. Dacă acest lucru nu se întâmplă, utilizatorii pot verifica manual actualizările astfel: click pe Setări, apoi click pe Securitate și Actualizări, după care click pe Verificare Actualizări. Veți ști că actualizarea a avut succes atunci când Windows 10 KB5040427 va apărea pe ecran lângă pictograma pentru Start.

Alte opțiuni pentru acces la Windows 10 KB5040427

Daca pașii enumerați nu funcționează, puteți descarca fișierul de instalare offline (.msu) de pe site-ul Microsoft Update Catalog. După instalarea actualizării, PC-ul va trece la build-ul 19044.4651.

Windows 10 KB5040427 este dovada vie că Microsoft investește în continuare în îmbunătățirea experienței utilizatorilor. Transformarea Copilot AI într-o aplicație autonomă va oferi utilizatorilor de Windows 10 21H2 și 22H2 acces la tehnologii avansate AI și funcționalități moderne.

Sursa: Digital Trends

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult