Telefoanele OnePlus au fost întotdeauna apreciate pentru software-ul Oxygen OS, care venea în trecut cu o interfață curată și foarte puține alte personalizări față de ceea ce oferă Google pe Android. Desigur, există multe funcții care îmbunătățesc modul de funcționare al telefonului în fundal, însă OxygenOS este și una dintre variantele care vine cu Facebook preinstalat și servicii Facebook pe care nu le poți dezactiva ușor. Începând cu OxygenOS 11, care vine preinstalat pe OnePlus 8T, serviciile Facebook au fost eliminate.
Utilizatorii de OnePlus primesc astfel o veste bună legată de OxygenOS 11, întrucât nu vor mai trebui să își modifice sistemul de operare pentru a scăpa de serviciile Facebook pe care nu și le doreau. În același timp, sistemul de operare vine și cu vești proaste pentru cei care preferau o interfață fără multe personalizări. Cei care au testat deja sistemul de operare pe OnePlus 8 sau 8 Pro au văzut că producătorul chinez s-a inspirat de la One UI-ul de la Samsung.
Aplicații precum Facebook, Messenger sau Instagram nu vor fi preinstalate pe noile modele OnePlus 8T, iar telefoanele vor fi aproape complet lipsite de „bloatware”. Singura aplicație non-Google sau non-OnePlus pe care o vom găsi pe noul model de telefon este Netflix, iar includerea ei are un motiv foarte bun. Netflix nu oferă certificare pentru redare HDR pe dispozitivele mobile, dacă acestea nu vin cu aplicația preinstalată din fabrică.
Având în vedere că OnePlus livrează noul 8T cu un display de 6,55” cu 120 Hz și compatibilitate HDR10 la 1.100 nits, era și păcat să nu poți reda conținutul de pe Netflix în format HDR doar pentru că aplicația nu ar fi preinstalată din fabrică. De altfel, aceasta poate fi cu ușurință dezinstalată, spre diferență de Facebook, care își lasă serviciile active chiar și după dezinstalarea aplicațiilor.
sursa: Android Central