Platforma Samsung Health se extinde: Noi aplicații de sănătate mai precise în curând

26.09.2024
Platforma Samsung Health se extinde: Noi aplicații de sănătate mai precise în curând
Sursa foto: Samsung

Samsung a lansat recent un set de instrumente de dezvoltare software (SDK, pe scurt) pentru platforma Samsung Health, care va oferi partenerilor din industria medicală, dezvoltatorilor și cercetătorilor acces la tehnologii avansate și date complexe despre sănătate.

O nouă eră în sănătatea digitală

Noul SDK nu este doar un instrument, ci și o platformă completă care combină puterea senzorilor avansați cu capacitățile extinse ale aplicației Samsung Health, pentru dezvoltarea de soluții în domeniul sănătății digitale.

Dezvoltatorii au acum acces la senzorul BioActive de pe Galaxy Watch, deci pot crea aplicații care să analizeze simultan electrocardiograma, ritmul cardiac, compoziția corporală și temperatura pielii.

Integrarea datelor de sănătate

Începând de luna viitoare, SDK-ul va permite dezvoltatorilor să acceseze și să integreze date de sănătate din multiple surse.

Vorbim aici despre viitorul Galaxy Ring, Galaxy Watch, smartphone-uri și dispozitive terțe care sunt compatibile.

Acest lucru va permite dezvoltatorilor să creeze soluții personalizate bazate pe o analiză completă a datelor despre sănătate, inclusiv tensiunea arterială, somnul, nivelul de glucoză din sânge și exercițiile fizice.

Ecosistem extins

Noul SDK pentru accesorii permite integrarea fără probleme a dispozitivelor terțe în aplicația Samsung Health, ceea ce va elimina nevoia de a naviga între multiple aplicații. Astfel, utilizatorii vor avea o viziune completă asupra stării lor de sănătate într-un singur loc.

Susținerea cercetării medicale

Pentru instituțiile de cercetare, compania sud-coreeană a lansat și Research Stack.

Aceasta este o platformă open-source dedicată simplificării studiilor în domeniul sănătății digitale. Ea simplifică tot procesul de desfășurare a studiilor clinice digitale, de la recrutarea participanților până la analiza datelor.

Cercetătorii ar putea, de exemplu, să desfășoare studii la scară largă despre impactul activității fizice asupra sănătății cardiovasculare, colectând date în timp real de la mii de participanți prin intermediul dispozitivelor Galaxy.

Cum arată viitorul

Lansarea acestui set de instrumente de dezvoltare software pentru platforma Samsung Health înseamnă multe lucruri.

Printre acestea: o nouă generație de aplicații de sănătate care vor fi mai intuitive, mai precise și mai personalizate ca cele care există în prezent.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult