Premieră în Europa: App Store poate fi șters de pe iPhone odată cu actualizarea iOS 18.2

25.10.2024
Premieră în Europa: App Store poate fi șters de pe iPhone odată cu actualizarea iOS 18.2
Sursa foto: Pexels

Pentru prima oară de când a apărut primul iPhone, utilizatorii din țările europene pot șterge complet majoritatea aplicațiilor de sistem.

Acest lucru este posibil datorită actualizării iOS 18.2 oferite de Apple.

Despre ce aplicații este vorba

Camera, Messages, App Store, Photos și Safari sunt doar câteva dintre acestea. Până acum, puteau fi doar ascunse, dar de-acum încolo vor putea fi eliminate complet.

Settings și Phone nu au parte de același tratament, pentru că sunt aplicații esențiale fără de care telefoanele nu ar mai putea funcționa optim.

Dacă un posesor de iPhone se răzgândește și nu mai vrea ca una sau toate aplicațiile din listă să fie eliminate, o poate/le poate instala din nou via App Installation din Settings.

Control total asupra experienței de utilizare

În ceea ce privește aplicațiile implicite, actualizarea introduce un nou hub dedicat, tot în Settings.

O nouă secțiune numită Default Apps oferă control asupra unor categorii ca Messaging, Email, Passwords & Codes, Calling, Keyboards, Browser App și Call Filtering.

Sursa foto: MacRumors

Toate aceste schimbări aduc opțiuni extinse pentru personalizarea experienței, inclusiv setarea aplicațiilor preferate pentru apeluri și mesagerie.

Ecosistemul Apple și AI

ChatGPT este și el integrat acum pentru a îmbunătăți capabilitățile asistentului virtual Siri. Când acesta nu poate răspunde la o întrebare, utilizatorii pot primi răspunsul via ChatGPT.

Creativitate cu ajutorul noilor instrumente

Genmoji este, alături de Image Playground, una dintre funcțiile ce pun accent pe creativitate.

Prima oferă posibilitatea generării de emoji-uri personalizate, pe când cea de-a doua funcție permite crearea de ilustrații și animații bazate pe descrieri text.

Ambele au fost integrate în aplicațiile Mail și Messages. Image Playground există și ca aplicație complet independentă.

Writing Tools devine mai inteligent

Instrumentele de scris au primit mai multe opțiuni noi, printre care și Compose. Aceasta poate genera texte în stilurile specific dorite de utilizator.

Sursa foto: PhoneArena

Funcția poate crea emailuri și texte adaptate la cerințele utilizatorului, cu posibilitatea de a modifica tonul și de a adăuga elemente vizuale (ca de exemplu grafice).

Organizarea inteligentă a email-urilor

Aplicația Mail are acum un sistem de organizare în patru categorii mari și late: Updates pentru social media și notificări, Primary pentru email-uri urgente și personale, Promotions pentru toate acele email-uri promoționale și Transactions pentru chitanțe și confirmări.

Trebuie adăugat că numeroase funcții de AI sunt disponibile doar pe modelele iPhone 15 Pro, Pro Max și viitoarea gamă iPhone 16.

Alte funcționalități vor apărea la anul, odată cu lansarea versiunii iOS 18.4.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult