Probleme majore cu macOS Sequoia: Au fost afectate mai multe soluții de securitate cibernetică

20.09.2024
Probleme majore cu macOS Sequoia: Au fost afectate mai multe soluții de securitate cibernetică
Sursa foto: Apple

Lansarea recentă a sistemului de operare macOS 15, cunoscut sub numele de Sequoia, a însemnat o serie de probleme pentru utilizatorii și companiile care se bazează pe soluții de securitate pentru dispozitivele Apple.

Toată această situație pune sub semnul întrebării procesul de testare și control al calității efectuat de compania americană.

Afectarea soluțiilor de securitate

Actualizarea macOS Sequoia a afectat funcționalitatea mai multor instrumente de securitate dezvoltate de Microsoft, CrowdStrike sau ESET.

Aceste probleme includ incapacitatea de a furniza protecție în ziua lansării noului sistem de operare și probleme cu funcționarea firewall-urilor.

Companiile respective au fost nevoite să ofere sfaturi utilizatorilor cu privire la amânarea actualizării.

Frustrarea dezvoltatorilor și utilizatorilor

Patrick Wardle, fondatorul startup-ului de securitate DoubleYou, și-a exprimat frustrarea față de situație, sugerând că Apple ar trebui să-și concentreze resursele mai degrabă pe testarea software-ului decât pe marketing.

Tot el a subliniat faptul că dezvoltatorii de soluții de securitate sunt adesea arătați cu degetul pentru defecțiuni apărute din cauza actualizărilor de la Apple, chit că problema este cauzată de sistemul de operare.

Companii afectate și măsuri luate

CrowdStrike a fost nevoită să întârzie suportul pentru noua versiune de macOS.

Compania a recunoscut că există mai multe probleme cu noua arhitectură de rețea din macOS 15, iar soluționarea lor necesită timp.

De asemenea, CrowdStrike a notificat clienții printr-un „Tech Alert”, sfătuindu-i să nu facă upgrade până când problemele nu vor fi remediate.

Cei de la Microsoft au recomandat, de asemenea, evitarea actualizării la macOS Sequoia. ESET a raportat probleme de conectivitate la rețea după actualizarea la Sequoia.

Alte bug-uri

Nu este vorba doar despre software-ul de securitate. Utilizatorii browserului Firefox au semnalat și ei diverse situații neplăcute după actualizare.

Cercetătorii în securitate au identificat probleme specifice legate de DNS și funcționarea firewall-ului. Potrivit lor, update-ul a afectat componente majore ale sistemului de operare.

Recomandări

Deși actualizările software sunt cruciale pentru că îmbunătățesc performanța și securitatea, lansările rapide și insuficient testate aduc cu ele și potențiale riscuri.

În timp ce companiile afectate lucrează la soluții și Apple nu a oferit încă un răspuns, utilizatorii sunt sfătuiți să amâne actualizarea la macOS Sequoia până după rezolvarea tuturor problemelor.

Sursa: Fudzilla

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult