Samsung amână lansarea One UI 6.1.1. Se concentrează pe actualizările de securitate pentru Galaxy S24 Ultra

08.08.2024
Samsung amână lansarea One UI 6.1.1. Se concentrează pe actualizările de securitate pentru Galaxy S24 Ultra
Sursa foto: Samsung

Utilizatorii Samsung Galaxy S24 Ultra se vor bucura cu siguranță de noua actualizare de securitate din august, dar există și o veste proastă: compania sud-coreeană a decis să amâne lansarea sistemului de operare One UI 6.1.1 pentru acest model.

Îmbunătățiri de securitate importante

Potrivit informațiilor scurse online, actualizarea de securitate din august pentru Galaxy S24 Ultra a fost deja lansată și distribuită în mod gradual către deținătorii acestui model.

Deși acest patch mult așteptat aduce reale îmbunătățiri privind protecția datelor, fanii dispozitivului vor trebui să mai aștepte pentru a beneficia de toate funcționalitățile și experiența îmbunătățită pe care le promite noua versiune.

Vulnerabilități critice abordate

Ea abordează o serie de vulnerabilități critice de securitate identificate în sistemul Android, inclusiv trei clasificate drept „critice” care ar putea permite accesul hackerilor la dispozitive. Restul sunt de nivel mediu.

Cu toate acestea, utilizatorii așteptau cu nerăbdare și lansarea One UI 6.1.1, care promitea o serie de funcții noi și o experiență de utilizare îmbunătățită. Conform rapoartelor, Samsung a decis să amâne lansarea acestei actualizări majore pentru a se asigura de stabilitatea și fiabilitatea noii interfețe înainte de a o distribui către clienți.

Motivația din spatele deciziei

Decizia Samsung de a amâna lansarea acesteia pentru respectivul telefon este probabil motivată de dorința de a oferi cea mai bună experiență de utilizare pentru clienții săi.

Funcțiile noi promise de companie, inclusiv îmbunătățiri ale performanței camerei, vor trebui să aștepte până când Samsung se va asigura că problemele de securitate critice sunt rezolvate. Există încă speranța că One UI 6.1.1 va fi lansat în curând: potrivit informațiilor, actualizarea este gata și a trecut de toate testele.

Posibil impact asupra One UI 7

Decizia sud-coreenilor poate avea un impact și asupra planurilor lor de a debuta One UI 7, care ar fi trebuit să includă îmbunătățiri semnificative ale camerei. Din nefericire, până când One UI 6.1.1 nu va fi lansat, este cam puțin probabil să vedem o nouă versiune majoră a UI 7 până în 2025.

Deși așteptarea pentru noutățile din One UI 6.1.1 va fi mai lungă decât se așteptau utilizatorii, compania demonstrează, încă o dată, că pune securitatea dispozitivelor sale pe primul loc.

Sursa: Neowin

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult